Gündem

Oda Başkanı: 'Hormonlu kurbanlık' iddiası doğru değil

Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Türkiye’de kilosu ağır olan kurbanlık hayvanlarda ‘hormonlu yem kullanıyorlar” söylentilerinin asılsız olduğunu belirterek, "Hormon ila

Oda Başkanı: 'Hormonlu kurbanlık' iddiası doğru değil
24-06-2023 11:12

Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Türkiye’de kilosu ağır olan kurbanlık hayvanlarda ‘hormonlu yem kullanıyorlar” söylentilerinin asılsız olduğunu belirterek, "Hormon ilaçları yasal değil. Ayrıca bulunması da zor. Veteriner hekim dahi bu tür ilaçları temin edemez. Bu söylentiler sadece şehir efsanesidir" dedi.
Kurban Bayramı öncesi ülkenin dört bir yanında kurban pazarları kuruldu. Bazı vatandaşlar bayram öncesi kurbanlıklarını alırken bazıları ise bayram gününü bekliyor. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Türkiye’de son yıllarda özellikle kilosu ağır olan kurbanlık hayvanların hormonlu yemle beslendiğine dair söylentilerin ortaya atıldığını belirterek, konuyla ilgili ayrıntıları anlattı. Hormon söylentilerinin asılsız olduğunu vurgulayan Köse, ülkedeki besicilerin hayvanlarını iyi ve sağlıklı şekilde beslediklerini söyledi. 
'SÖYLENTİLER, HAYVANCILARI YIPRATIYOR'
Hormon söylentilerinin ülke hayvancılığına zarar verdiğini dile getiren Köse, “Hormon ilaçları yasal değil. Ayrıca bulunması da zor. Veteriner hekim dahi bu tür ilaçları temin edemez. Bu söylentiler sadece şehir efsanesidir. Hayvancılarımız zaten birçok zorlukla bu işi yapıyor. Böyle söylentiler onları yıpratıyor.  Besicilerimizin neredeyse tamamı bu hayvanlara çocukları gibi bakıyorlar. Vatandaşımız kurbanlık alırken ‘hormon’ kaygısı yaşamasın. Zaten veteriner hekim kontrolünden geçmiş belgeli her kurbanlığı gönülleri rahat şekilde satın alabilirler” diye konuştu. 
​Besici İzzet Topal ise “Biz üreticiler bu söylentileri kabul etmiyoruz. Hayvanlarımızın bakımını, beslemesini, gayet doğal yollarla düzenli bir şekilde yapıyoruz. Hormonla alakası yoktur. Bizler Yörük olduğumuz için konar göçer bir yaşantımız var. Hayvanlarımız her mevsim geniş meralarda otluyor. Güzel yemler yiyor” dedi. (DHA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER