Kültür

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu 3 ödülle taçlandı

Odunpazarı belediye tiyatrosu, türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden olan yeni tiyatro ödülleri'nde 3 önemli ödülün sahibi oldu.

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu 3 ödülle taçlandı
14-06-2024 11:49

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden olan Yeni Tiyatro Ödülleri’nde 3 önemli ödülün sahibi oldu.


Sahneledikleri her oyunu büyük ilgiyle karşılayan ve kapalı gişe oynayan belediye tiyatrosu, bu kez de oyunculuk ve oyun yazarlığı alanında büyük başarı elde etti. "Uşak, Kral ve Ötekiler" adlı oyunlarındaki performanslarıyla Hüseyin Demir ve Abdullah Çiftçi, En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu kategorisinde ödül kazandı. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, "Uşak, Kral ve Ötekiler" adlı oyunlarındaki performanslarıyla büyük beğeni toplarken, Demir ve Çiftçi, bu başarılarıyla tiyatro dünyasının dikkatini üzerlerine çekti. Ayrıca, Oyun Yazarlığı Özel Ödülü’ne layık görülen isim ise Derya Dobrişan oldu. Dobrişan’ın 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgününü anlatan "Hasret" adlı eseri, konusu, özgün kurgusu ve derin karakter analizleriyle jüriyi etkileyerek bu prestijli ödüle layık görüldü.


Ödüllerin ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tiyatro ekibini tebrik ederek, "Bu büyük başarıyla Eskişehir’i ve Odunpazarını en iyi şekilde temsil ettiniz. Sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


Yeni Tiyatro Ödülleri, 25 Haziran’da İstanbul Şişli’deki Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine takdim edilecek. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, bu ödüllerle gösterdiği üstün performansla bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER