Kültür

Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu dinleyenleri mest etti

Odunpazarı belediyesi türk müziği korosu, yıl sonu konseri ile dinleyicilerine müzik şöleni yaşatırken, eskişehirliler gerçekleşen konsere büyük ilgi gösterdi.

Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu dinleyenleri mest etti
02-06-2024 16:26

Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu, yıl sonu konseri ile dinleyicilerine müzik şöleni yaşatırken, Eskişehirliler gerçekleşen konsere büyük ilgi gösterdi.


Odunpazarı Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, Yıl Sonu Konseri verdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen konserin şefliğini Ergün Elibaş yaparken, Eskişehirliler, Türk Müziği Korosu Yıl Sonu Konserine yoğun ilgi gösterdi. Konser iki bölümden oluşurken, Türk Müziği Korosu konserin ilk bölümünde Süz-i Dil makamından eser icraları gerçekleştirdi. Birinci bölümde ise koristler, eski ve geleneksel icraları güncel tavırla harmanlayıp dinleyicilerine güzel bir buket sundu. Konserin ikinci bölümünde ise solist Sabiha Üstün Şedd-i Arâban makamından “Bâde-i vuslât içilsin kâse-i fağfurdan”, “Görülmemiş devr-i Yûsuf’dan beri hiç böyle güzel”, Nihavend makamından “Mümkün mü unutmak güzelim, neydi o akşam” eserlerini seslendirdi. Konserde solist Zekai Serinker Nihavend makamından “Sonbahârı bir genç kızla hisarlarda geçirdim”, “Çamlarda şafak rengi gibi gönlüme aktın”, “Süzüp süzüp de ey melek, o çeşm-i nîm-hâbını” eserlerini icra etti. Solist Fügen Özay Çoban ise Hisarbûselik makamından “Beni de alın ne olur koynunuza hâtıralar”, “Dök zülfünü meydâna gel” eserlerini seslendirdi.


Dinleyicinin adeta mest olduğu Türk Müziği Korosu Yıl Sonu Konseri’nde utta Erkan Yalçınkaya, klasik kemençede Orhan Eryılmaz, kanunda Ömer Faruk Bayrakçı, tamburda Meriç Düzbaş, kemanda Enis Ertan, neyde ise Özkan Güneş Abanas yer alırken, konserin sunumunu ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sunuculuk Atölyesi’nden Serpil Vurucu üstlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER