Eğitim

Öğrencilerin animasyon sergisi yoğun ilgi gördü

Kastamonu üniversitesi gstf grafik tasarımı bölümü öğrencileri tarafından ‘animasyon sergisi’ etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin animasyon sergisi yoğun ilgi gördü
30-05-2024 15:18

Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından açılan animasyon sergisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.


Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından Dr. Öğretim Üyesi Muhammet İnceağaç’ın atölye öğrencilerinin düzenlediği ‘Animasyon Sergisi’ Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda gerçekleştirildi.


Animasyon sergisinde öğrenciler, akademisyenler ve çizgi film severler bir araya geldi. Sergide çizgi film animasyon çalışmalarının yanı sıra çizgi filmlerin karakter tasarımlarına dair illüstrasyon çalışmaları ve hikayelerini anlatan "storyboard" çalışmaları da yer aldı.


Kastamonu’da ilk kez açılan animasyon sergisi akademisyenler, öğrenciler ve çizgi film severler tarafından büyük ilgi gördü. Animasyon dersleri çerçevesinde hazırlanan, öğrenci çalışmalarının her birinin özgün nitelikte olduğunu, süreç içeren zahmetli bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan çalışmaların sergilendiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Muhammet İnceağaç, sergiye katılan konukların animasyon hakkındaki tüm sorularını cevapladı.


Ayrıca serginin içeriği, çizgi filmin yapım aşaması ve grafik animasyonunun oluşturulması hakkında konuklar bilgilendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER