Teknoloji

On ayda üçüncü olay: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sızıntı yaşandı!

Bilim insanları, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir laboratuvardan sızıntı tespit edilmesinin ardından cevaplar arıyor. Bunun Rusya'nın kontrolündeki segmentte yaşanan üçüncü aynı olay olduğu belirtildi.

On ayda üçüncü olay: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sızıntı yaşandı!
10-10-2023 15:32

Pazartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonunun bir Rus modülündeki yedek hattan soğutma sıvısı sızdı.

Bilim adamlarına göre istasyona ya da mürettebata yönelik bir tehdit söz konusu değil, ancak bunun geçen yılın Aralık ayından bu yana bir Rus segmentinde meydana gelen üçüncü olay olduğu belirtildi.

SIZINTI YEDEK SOĞUTMA  SİSTEMİNDE YAŞANDI

Rus uzay ajansı Roscosmos, sızıntının Temmuz 2021'den bu yana faaliyette olan Nauka modülündeki sıcaklığı düzenlemek için kullanılan yedek soğutma sisteminden kaynaklandığını doğruladı.

Hem Roscosmos hem de NASA'ya göre yedi kişilik mürettebat ve istasyon "tehlike altında değil" ve ana termal kontrol sistemi üzerinde herhangi bir etki olmadı.

Mühendisler, NASA'nın astronotlarından birine yer ekibinin "pul" olarak adlandırdığı şeyi aramasını söylediği Pazartesi günü İngiltere saatiyle akşam 5 sularında bildirilen sızıntının nedenini araştırıyor.

NASA astronotu Jasmin Moghbeli, Rus segmentindeki Nauka modülüne atıfta bulunarak, "MLM'deki radyatörden bir sızıntı var," diye yanıtladı.

10 AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ SIZINTI

Geçen yıl Aralık ayında Rusya'nın Soyuz-22 kapsülünden sızan soğutma sıvısı ve Şubat ayında ülkenin Progress ikmal uzay aracından sızan benzer bir sızıntı ile son 10 ay içinde bu tür üçüncü sızıntı.

Soyuz-22'deki sızıntı, canlı video yayınlarında aracın radyatöründen uzaya püsküren lapa lapa, kar benzeri parçacıklar olarak göründü.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu düşürecekler! | Haber7.com

UZAY İSTASYONUNU 2030 YILINA KADAR EMEKLİYE AYIRMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

NASA mühendisleri, Ruslarla birlikte aylar süren bir araştırmanın ardından, uzay enkazının ya da küçük bir göktaşının sorumlu olduğuna inanıyor.

ISS'nin yapısı 1998'de fırlatılmasından bu yana yaşlandı ve NASA, ajans insanları Ay'a geri döndürmeye öncelik verdiği için özel olarak inşa edilmiş halefler umuduyla 2030 civarında emekliye ayrılmaya hazırlanıyor.

Kabaca bir futbol sahası büyüklüğünde olan ve Dünya'nın 250 mil (400 km) üzerinde seyreden istasyon, yirmi yılı aşkın bir süredir uluslararası astronot ekiplerine ev sahipliği yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER