Yaşam

Ordu Büyükşehir’den 61 gölet

Ordu büyükşehir belediye başkanı dr. Mehmet hilmi güler’in öncülüğünde su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşması muhtemel kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla 10 ilçede yapımı tamamlanan 61 gölet aktif olarak hizmet vermeye başladı.

Ordu Büyükşehir’den 61 gölet
19-06-2024 16:25

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşması muhtemel kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla 10 ilçede yapımı tamamlanan 61 gölet aktif olarak hizmet vermeye başladı.


Göreve geldiği ilk dönemde hayata geçirdiği yatırımlarla şehri geleceğe hazırlayan Başkan Güler, geride kalan 5 yıl içerisinde Ordu’da su sorunu en aza indirirken, 10 ilçede hayata geçirdiği göletler ile de alternatif su kaynaklarını artırdı. Doğaya uyumlu şekilde yapılan göletlerle yaşanması muhtemel kuraklığın önüne geçilmesi hedefleniyor.


2019 yılından bu yana kırsal mahalleler ağırlıklı Akkuş’ta 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 5, İkizce ’de 1, Kabataş’ta 5, Korgan’da 11, Mesudiye’de 19 ve Perşembe’de 2 olmak üzere içme suyu, hayvancılık ve tarımda kullanılacak 61 gölet şehre kazandırıldı.


Yapımı tamamlanan bu göletler içme suyu ve hayvancılıkta kullanılmaya başlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER