العربية

Orhan Miroğlu: TUSAŞ saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı ve TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Orhan Miroğlu: TUSAŞ saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı
24-10-2024 14:27

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı 'TBMM'de PKK'yı lağvet' çağrısının ardından kirli odaklar yine devreye girdi. Terör örgütü PKK üyesi 2 terörist, Türkiye'nin milli ve yerli savunma sanayinin kalbi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne saldırı düzenledi. Saldırıda  5 vatandaşımız şehit oldu, 22 kişi de yaralandı.

"PKK'NIN ÖCALAN'A YAPILAN TEKLİFE KANLI BİR CEVABI"

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Erbil merkezli Rudaw'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. TUSAŞ'a yapılan saldırının terör örgütü PKK'nın Öcalan'a yapılan teklife kanlı bir cevabı olduğunu söyleyen Miroğlu, saldırıda savunma sanayinin hedef almasının da bir o kadar önemli olduğunu belirtti. Miroğlu "Türkiye, eğer bugün PKK’ya karşı askeri harekatlarda başarılı olduysa, bunda savunma sanayiinin yeniden inşa edilmesinin önemi çok büyük. Çok profesyonel ama hiç bir şekilde, çözüm isteyenleri caydıracak bir eylem değil. Biz bu filmi çok seyrettik!" ifadelerini kullandı.

"DEM GENEL MERKEZİ'NDE KONUŞABİLİR"

Öcalan'ın TBMM'de konuşmasına yönelik ciddi tepki ve yorum geldiğini söyleyen Miroğlu, bu konuda ısrarcı olunacağını düşünmediğini ve alternatiflerin değerlendirilebileceğini söyledi. Miroğlu, Öcalan'ın Balgat'ta bulunan DEM Parti Genel Merkezi'nde de konuşma yapabileceğini belirtti. 'Umut Yasası' tartışmalarına ilişkin de fikirlerini aktaran Miroğlu, "umut yasası kapsamında bir tahliye gerçekleşse bile söylediğiniz sebepler zaman içinde olgunlaşmadan, öyle bir anda hayata karılıp gideceğini düşünmek çok gerçekçi gelmiyor bana. Belki ilk etapta ev hapsi denenebilir. Veya başka bir formül." şeklinde konuştu.

"CHP, DEM'E EVDEN KAÇMA İHTİMALİ OLAN KIZ MUAMELESİ YAPIYOR"

Bahçeli'nin teklifine ilişkin CHP'nin tavrını da değerlendiren Orhan Miroğlu, CHP'nin olumsuz bir noktada durduğunu belirterek DEM Parti'ye evden kaçan kız muamelesi yapıldığını söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' teklifiyle CHP içinde cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünenlerin uykularını kaçırdığını belirten Miroğlu, CHP'nin çözüm ihtimalinden bile korktuğunu ifade etti. 

Miroğlu CHP'nin konuya bakışıyla ilgili şu sözleri sarf etti;

CHP’nin kullandığı argümanlara baktığınızda Kandil gibi bu açıklamayı reddettiğini görürsünüz. “Kürtler kandırılmak isteniyor, Erdoğan yeniden başkan olmak için manevra yapıyor, el kaldırıyorum Kürtler’e devlet teklif ediyorum” söylemleri CHP’nin DEM’e “evden kaçma ihtimali olan kız muamelesi “yaptığını gösteriyor ve bunu anlamak çok zor değil. Yani ya benimsin ya kara toprağın halleri! Halbuki rasyonel siyasetin şartları CHP’den başka bir tavır gelmesini gerektiriyordu.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER