Gündem

Osmaniye Belediyesi 7'nci Kitap Fuarı kapılarını açtı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE Belediyesi 7’nci Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarım şehri ve yerfıstığının ana vatanı Osmaniye’de 7'nci kez düzenlenen Kitap Fuarı, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Fıstık Gi

Osmaniye Belediyesi 7'nci Kitap Fuarı kapılarını açtı
24-11-2023 16:34

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE Belediyesi 7’nci Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Tarım şehri ve yerfıstığının ana vatanı Osmaniye’de 7'nci kez düzenlenen Kitap Fuarı, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Fıstık Gibi' sloganıyla açıldı. 70 yazar, 120 yayınevinin katıldığı fuar, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuarın açılış kurdelesini Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, fuarın onur konuğu şair-yazar Hayati İnanç ile kent protokolü kesti.
Açılışta konuşan Vali Erdinç Yılmaz, geniş katılımın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Günlerce sürecek olan kitap fuarımıza, çok önemli yazarlarımız geliyor ve çok önemli yayın evleri burada. Ben Osmaniyeli hemşerilerimizin, her zaman yaptıkları gibi bu defa da bu fırsatı iyi değerlendireceklerini düşünüyorum, değerlendirmelerini de şiddetle tavsiye ediyorum" dedi.
'AMACIMIZ GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ KURABİLMEK'
Belediye Başkanı Kadir Kara ise her yaştan okurlar için düzenlenen kitap fuarının bir amacının olduğunu belirterek, “Tüm hemşerilerimizi yazarlarla ve kitaplarla buluşturmak hem de geçmişten geleceğe bir köprü kurabilmektir. Her geçen gün alışkanlıkların değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Sanal bir dünyaya geçiş yapılıyor. Bizim amacımız gençlerimizin ve çocuklarımızın sanal dünyada değil gerçek dünyada yaşamasını istiyoruz. Teknofest gençliği yetişiyor günümüzde. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesini de artık yakalıyoruz, yakaladık, inşallah daha da geçeceğiz, ilerleyeceğiz" diye konuştu.
YAZAR HAYATİ İNANÇ ONUR KONUĞU OLDU
Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden biri olan şair-yazar Hayati İnanç da ‘Can Veren Pervaneler’ isimli söyleşi etkinliğinde Osmaniye halkıyla bir araya geldi. Hayati İnanç daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.
3 Aralık gününe kadar kapılarını kitap dostları için açık tutacak olan fuarda imza günleri, söyleyişi ve paneller organize edilecek. Fuar süresince çocuklar için Hacivat ve Karagöz oyunları düzenlenirken, yayınevleri de kitapseverlere alternatif kampanyalar sunacak. (DHA)

 

(DHA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER