Gündem

Osmaniye’de 160 öğrenci Deneyap’ta eğitim görüyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle yürütülen Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri'nde 160 öğrenci

Osmaniye’de 160 öğrenci Deneyap’ta eğitim görüyor
03-04-2023 10:09

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle yürütülen Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri'nde 160 öğrenci eğitim görüyor.
Osmaniye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Deneyap Atölyeleri Tasarım ve Üretim Atölyesi Proje Şenliği’ne Vali Erdinç Yılmaz’da katıldı. Vali Yılmaz, öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi. Şenlikte Vali Yılmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Vali Erdinç Yılmaz, Deneyap Atölyeleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’dan bilgi aldı. Osmaniye Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 100 ortaokul ve 60 lise öğrencisinin eğitim gördüğünü ifade eden Müdür Acar, “Her eğitim başlığı yaklaşık 12 hafta sürmekte ve her eğitim sonunda proje şenliği yapılmaktadır. İlk dersimiz olan tasarım ve beceri dersimizi başarıyla tamamladık. Düzenlenen proje şenliğinde öğrencilerimiz otobüs seyahatlerinde karşılaşılan problemlere yönelik geliştirdikleri çözümleri sergileyecektir” dedi.
VALİ YILMAZ GENÇLERİ KUTLADI
Vali Yılmaz, aldığı bilgilerin ardından projeleri inceleyerek, projeleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılar dileyen Vali Erdinç Yılmaz, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde Deneyap çalışması yapan öğrencilerimiz, rahat ve güzel bir yolculuğun nasıl yapılabileceği hususunda çok güzel çalışmalar yapmışlar. Çocuklarımızı, gençlerimizi kutluyorum. Muhteşem teknolojik çalışmalar, projeler ve çok çeşitli, uygulanabilir ve gereklilik duyulabilecek çalışmalar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Çalışmalarımıza bu şekilde devam edelim inşallah. Öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın gelecekte neler yapabileceklerini gördüm. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz" diye konuştu. (DHA)
 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER