Gündem

Osmaniye’de narenciye hasadı başladı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de narenciye hasadı başladı. Vali Erdinç Yılmaz, il genelinde 12 bin dekar alanda 60 bin ton mandalina ve portakal üretimin bulunduğunu, Türkiye’de mandalina ve portakal üretiminde Osmaniye?

Osmaniye’de narenciye hasadı başladı
26-09-2023 16:24

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de narenciye hasadı başladı. Vali Erdinç Yılmaz, il genelinde 12 bin dekar alanda 60 bin ton mandalina ve portakal üretimin bulunduğunu, Türkiye’de mandalina ve portakal üretiminde Osmaniye’nin 6’ıncı, limon üretiminde ise 7’ınci sırada olduğunu söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Sakızgediği köyünde 500 dekar alanda narenciye yetiştiriciliği yapan Bekir Bozkurt ve Talip Ateş’in narenciye bahçesinde hasat programı yapıldı.
Programa Vali Erdinç Yılmaz ve İl Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş da katıldı.
Üreticilerimizle birlikte mandalina hasadı yapan Vali Yılmaz, hasadın ardından yaptığı açıklamada, “Narenciye hasadına başladık bugün. Erkenci mandalina dediğimiz mandalinanın hasadı yapılıyor. İlimiz genelinde 12 bin dekar alanda 60 bin ton mandalina ve portakal üretimimiz bulunmaktadır. Türkiye’de mandalina ve portakal üretiminde Osmaniye 6'ıncı sırada limon üretiminde de 7'inci sıradadır.  2 bin ton da limon üretilmektedir. Portakal üretimimiz geçen yıla göre bu yıl daha verimli, daha fazla ürün elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Üreticilerimize hayırlı, bereketli bir dönem diliyorum.” dedi. (DHA)


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER