Eğitim

Osmaniye’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği düzenlendi

Osmaniye'de, "hayat boyu öğrenme haftası" dolayısıyla yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi.

Osmaniye’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği düzenlendi
07-06-2024 12:55

Osmaniye’de, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" dolayısıyla yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi.


Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Halk eğitim kursiyerleri tarafında açılan sergide, kursiyerlerin dokuma, dikiş nakış, seramik, resim, ahşap ve sıfır atık başta olmak üzere birçok alanda yıl boyunca yaptığı eserleri sergiledi.


Osmaniye’nin, açılan kurs sayısı ve çeşitliliği, halka ulaşma oranları bakımından Türkiye genelinde ilk sıralarda bulunduğunu söyleyen Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, "Bir sene boyunca yaptığımız el emeği, göz nuru ürünlerimizi farkındalık oluşturmak adına tüm personelimizle beraber hazırladığımız sergimizde halkımızı buluşturduk. Hayat boyu düsturuyla arkadaşlarımızın ürünlerinin tanıtılması, insanlar tarafından görülmesi, farkında olması amacıyla yaptığımız bu etkinlik yoğun bir ilgiyle karşılandı. Tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum gösterdikleri ilgi ve alaka için. Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Türkiye genelinde ciddi dereceler elde eden bir kurum 2019 yılından beri gerek istatistik verilerde gerekse kurs çeşitliliğinde halka ulaşma oranında Türkiye’de 1, 2 ve 3. sıralarda her dönem bu dönemde aynı şekilde. Türkiye derecelerinde bugün itibarıyla yaklaşık bin 150 kursumuz şu anda aktif bir şekilde devam ediyor. Okullarımızda, devlet kurumlarında, üniversitemizde, Osmaniye’mizin tüm mahallelerinde, aile sosyal politikalarının alanlarında, Gençlik Spor Müdürlüğünün spor alanlarında kurslarımız devam ediyor. Onların ve halkımızın beklentileri doğrultusunda devam ediyor. İnşallah Ağustos ayında yeni kurslar yeni süreç başlayarak bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlık sürecimiz başlayacak" diye konuştu.


Ev hanımlarına bir katkı sağlamak için kurs açtıklarını söyleyen usta öğretici Hatice Bahar ise, "Bugün çocuklar gibiyiz, çocukların okulu kapanırken bizim de okulumuzun sergisi var. Biz de hayat boyu öğrenme olarak Halk Eğitimde eğitmenlik yapıyoruz. Bugün hepimiz buradayız emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Öğrencilerimiz, ustu öğreticilerimizle birlikte. Halk Eğitimin açmış olduğu kurslarda ev hanımlarına faydalı olmak adına bir adım attık ve emeklerine sağlık, çok güzel ürünler çıkarıyorlar. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER