Sağlık

Otel temsilcileriyle turistlerin sağlığını konuştular

?mperial hastanesi yönetim kurulu başkan yardımcısı mehmet çelebi, başhekim uzm. Dr. Cemil bayarslan ve ekibi trabzon’daki otel temsilcileriyle biraya geldi.

Otel temsilcileriyle turistlerin sağlığını konuştular
28-06-2024 09:12

Yaz mevsimiyle birlikte özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda Arap turist Trabzon’a akın ederken turistlerin otellerinde karşılaşabilecekleri sağlık problemleriyle ilgili İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Başhekim Uzm. Dr. Cemil Bayarslan ve ekibi Trabzon’daki otel temsilcileriyle biraya gelerek tanışma ve istişare toplantısı düzenledi.


Toplantıda, turistlerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarıyla ilgili otel temsilcileriyle karşılıklı görüş alış verişinde bulunulurken, İmperial Hastane Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, turistlerin sağlık yönünden rahat edebilmesi ve hizmet kalitesini artırabilme adına toplantının düzenlendiğini belirtti.


Çelebi, konuyla ilgili nasıl bir yol haritası izleneceği ile ilgili bir araya geldiklerini belirterek “Yaklaşık 16 yıldır İmperial Hastanesinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Ekip olarak buradayız. Trabzon’la bütünleşmiş bir hastaneyiz. Hastanemiz 2007 yılında kuruldu. Trabzon’da 52 ortakla büyüyen çoğalan şehriyle bütünleşen bir İmperial Hastanesi var. 52 ortakla bir müesseseyi yürütmek bir şehirde çok zor bir algı. Biz sadece yürütmemişiz aynı zamanda büyümüşüz, büyürken de çevremizde halkımızla Trabzon’umuzun etrafındaki bütün illerle beraber bütünleşmişiz. Bunu bir de yurt dışı boyutuna taşımışız. Sağlık turizmiyle birlikte Gürcistan bölgesi özellikle olmak üzere Batum tarafına çok ciddi sağlık hizmeti vermekteyiz. Özellikle yaz mevsiminde siz değerli otelci arkadaşlarımızın çok aktif rol aldığı turizm alakalı birbirimizi tamamlayıcı birbirimizi bütünleyici hizmet kalitemizi hem sizin hem bizim bulunduğumuz bölgede insanların sağlık yönünden rahat edebilmesi için hizmet kalitemizi artırabilmek için sizinle bir araya gelip neler yapabileceğimizi nasıl bir yol haritası izleyebileceğimizi istişare etmek istedik. Şehrimiz bir turizm şehri ciddi ölçüde turist ağırlıyoruz. Onların da sağlık hizmetlerinden dönem dönem faydalanmaları gerekiyor hasta olanlar oluyor mevsimsel değişiklikten dolayı rahatsız olanlar, kaza geçirip yaralananlar oluyor. Biz de bu görevi yerine getirmek için burada bulunuyoruz. Evde sağlık hizmetine kadar her türlü sağlık hizmeti vermeye müsait bir ekibimiz var. Ambulans taleplerinde otellerden alıp hastaneye getirme götürme noktasında 7/24 hizmet verebilme kapasitemiz var” dedi.


Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Cemil Bayarslan da turistlerin kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için bir araya geldiklerini hatırlatarak "Sizler daha çok turistin sağlığı kısmındasınız. Yani misafirlerinizin sağlık sorunları olduğu zaman bunları karşılamanız gerekiyor. Biz de bu hizmeti çok rahatlıkla veriyoruz. Biz sağlık turizmi yapıyoruz biz zaten sağlık içindeyiz sizlerde turizm işindesiniz. Bir araya gelip nasıl sinerji oluşturabiliriz derdindeyiz. Bunu da yakın ilişkilerle halledebileceğimiz düşünüyoruz sizin önerileriniz olur sizin sıkıntılarınız olur bu işi nasıl kolaylaştırabiliriz misafirlerinizin konforunu nasıl artırabiliriz onun için bu toplantıyı yapıyoruz. Sizden gelen talepler olabilir biraya gelip konuşup daha iyi nasıl yapabileceğimizi tartışabiliriz. Şimdilik bu bir başlangıç” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER