Siyaset

“Oy oranımız yüzde 21-25 arasında”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

“Oy oranımız yüzde 21-25 arasında”
17-12-2022 21:03
17-12-2022 21:09
GAZİANTEP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

2023 seçim sürecinde adaylık süreci hakkında bilgi veren Uçar, “Seçim yasaları gereği ülkemizde milletvekili adaylarının tespiti Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı seçim takvimine göre şekilleniyor. YSK seçim takvimi açıkladıktan sonra siyasi partiler adaylarını ne şekilde tespit edeceğine yetkili organlarında karar veriyor. Partimizde adayların ne şekilde tespit edileceğine karar verecek olan kurul Parti Meclisimiz. Parti meclisimiz seçim takvimi açıklandıktan sonra bu konuya karar verecek ve aday adaylığı başvuruları başlayacak. ”dedi

Milletvekili aday adayı olmayı düşünen çok sayıda partili olduğunu söyleyen Uçar, “YSK tarafından seçim takvimi ilan edilmediği için aday adaylığı başvuru süreçleri de kanunen başlamış değil. Ancak milletvekili aday adayı olmayı düşünen çok sayıda partilimiz var. Aday adayı olmayı düşünen hiçbir arkadaşımızı ayırt etmeden biz talep eden herkesle iletişim halindeyiz. Seçim takviminin ilanıyla Parti meclisimizin kararı doğrultusunda başvurular da başlayacak” dedi.

ÇALIŞMALARI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ

Sandık görevli listelerinin tamamlandığını söyleyen Uçar, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep örgütleri olarak bir yandan seçim için hazırlıklarımızı gözden geçirirken diğer yandan toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye gayret ediyoruz. İlçe başkanlıklarımız sandık görevli listelerini tamamladılar. Bunun dışında seçim günü görevli olacak okul sorumluları, okul bilişim sorumluları gibi  görevli olacak arkadaşlarımızı tespit ediyorlar. Bu seçimde sandık güvenliğini sağlanması için çalışacak olan hukukçular için Hukuk Komisyonumuz da gerekli çalışmaları yürütüyor. Biz oy kullanma işlemi yapılacak her okulda en az bir avukat olacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Parti içinde yapmış olduğumuz bu seçim hazırlıkları dışında oldukça yoğun propaganda çalışması da yürütüyoruz. Gaziantep’in tüm toplumsal kesimleri ile çeşitli ziyaretlerle bir araya geliyoruz. Ayın bir haftasında  Genel Başkan Yardımcılarımız , TBMM grup başkan vekillerimizin katılımıyla çalışmalarımızı yapmaya gayret ediyoruz. Genel başkan yardımcımız Sayın Oğuz Kaan Salıcı geçtiğimiz hafta şehrimizdeydi. Hem yeni il binamızın açılışını yaptı hem de üye katılım töreni gerçekleştirdi. Bunun dışında 100 mahallemizin muhtarı ile kahvaltıda bir araya geldi.  Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Buna benzer çalışmaları önümüzdeki aylarda artırarak devam edeceğiz” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezi tarafından yapılan anket çalışmasında Gaziantep’te oy oranının yüzde 21 ila yüzde 25 arasında olduğunu belirten Uçar, “Bizim İl Başkanlığı olarak doğrudan kendi yaptırdığımız bir anket çalışması yok. Ancak genel merkezimiz tarafından yaptırılan anket çalışmaları var. Bu anket çalışmalarında bizim Gaziantep’te parti olarak alacağımız oy yüzde 21 ile yüzde 25 arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER