Pepino, ana vatanı Peru olan egzotik bir meyve olup iç organların temizlenmesinde oldukça etkilidir. İnsan sağlığı için sayısız faydaya sahip olan pepino, daha çok meyve suyu ve dondurmalarda kullanılır. Doğal şeker kaynağı olmasından dolayı, kan şekerini dengeler ve öğün aralarında kontrolsüzce yemek yemenin önüne geçer. İşte pepinonun insan sağlığına faydaları ve kullanımı...
Siyah incirin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına incir yemek neye iyi gelir?
Pepinonun Faydaları Nelerdir?
Pepino, yanlış beslenme ya da mikrop kapmadan kaynaklı vücutta meydana gelen enfeksiyonun en doğal şekilde atılmasına yardımcı olur. İç organları toksin ve iltihaptan arındırarak daha sağlıklı çalışmasını destekler.
İçerisinde bulunan doğal şeker ve vitaminler kişinin daha zinde hissetmesine yardımcı olur. Tüketildiği anda enerji vererek kişilerin iyi hissetmesini sağlar.
C vitamini bakımından zengin olan pepino, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de büyük bir katkısı bulunur.
Kan şekerini dengeler ve öğün aralarında kan şekerinin aniden düşmesin ve yükselesine engel olur. Bu özelliği sayesinde şeker hastalarının öğünlerden tüketilmesi tavsiye edilir.
Pepino meyvesi, büyük oranda su içermektedir. Bu özelliği sayesinde tam bir böbrek dostudur. Böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak böbrek taşı oluşumuna engel olur.
Kan yapıcı özelliği bulunur. Anemi hastalığı olan kişilerin pepino meyvesini düzenli olarak tüketmesi, kan değerlerinin kısa sürede yükselmesine yardımcı olur.
Kemik yapısını güçlendirerek kemik erimesine engel olur.
Dalak yetmezliğine iyi gelir.
Pepino Meyvesi Nerede Yetişir?
Anavatanı Peru olan pepino meyvesi, ülkemizde de üretilmeye başlamıştır. Özellikle Malatya ve Erzincan bölgelerinde yetişen pepino, sonbahar mevsimden hasat edilmektedir.
Pepina Nasıl Yenir?
Küçük bir kavuna benzetilen pepino, yaş meyve olarak kabukları soyularak tüketilebilir. Bunun yanında dondurma ve meyve suyu olarak da hazırlanıp yenebilir.