Gündem

Peygamber sevdalıları Cennet’ül Mualla’da hasret giderdi

?slamiyet'in yeryüzüne yayıldığı mekke-i mükerreme'de hac vazifesini yerine getirmeye gelen müslümanlar, mübarek mekanları da ziyaret ediyorlar.

Peygamber sevdalıları Cennet’ül Mualla’da hasret giderdi
07-06-2024 10:07

İslamiyet’in yeryüzüne yayıldığı Mekke-i Mükerreme’de hac vazifesini yerine getirmeye gelen Müslümanlar, mübarek mekanları da ziyaret ediyorlar.


Cennet’ül Mualla’da Peygamber Efendimizin ilk hanımı, müminlerin annesi, Müslüman olan ilk kadın olan Hazreti Hatice Validemizin kabri ziyaretgahların başında yer alıyor. Efendimizin kendi elleri ile toprağa verdiği Mekke’de 17 aylık iken vefat eden oğlu Kasım’ın kabri de Cennet’ül Mualla’da bulunuyor. Ayrıca binlerce sahabinin yer aldığı kabristanda Efendimizi himaye eden amcası Ebu Talip, Hazreti Ebubekir Efendimizin çocukları ve çok sayıda sahabi Cennet’ül Mualla’da bulunuyor. Kabe-i Muazzama’yı tavaf ettikten sonra yaklaşık 2 kilometre kuzeybatı tarafında yer alan Cennet’ül Mualla, özellikle peygamber sevdalılarının gözyaşı döktükleri bir mekan olarak biliniyor. Hatice-i Kübra validemiz, İslamiyet’in ilk zamanlarında Müslüman olmakla şereflenenler arasında yer alıyor. Osmanlı Devleti döneminde birçok Eshab-ı Kiram’ın türbelerinin olduğu mekanda, şimdi sadece iki taş ile mezar yerleri belirleniyor. Ayrıca günümüz yeni defin sisteminde çift katlı olarak, sadece Mekke ahalisinin defnedilebildiği Cennet’ül Mualla her gün ikindi vaktinden sonra ziyarete açılıyor. Bazı hacı adayları da otobüsler ile yol kenarından kabristanı ziyaret ederek, Fatihalar okuyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER