Dünya

PKK'nın Bölgedeki Varlığı Turizmi ve Tarımı Olumsuz Etkiliyor

Irak'ın Duhok kentine bağlı Amedi ilçesinde halk, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığı nedeniyle köylerine ve arazilerine erişemediğini ve turizm ile tarımın olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

PKK'nın Bölgedeki Varlığı Turizmi ve Tarımı Olumsuz Etkiliyor
27-02-2024 11:39

Duhok'un Amedi ilçesinde halk, terör örgütü PKK'nın bölgede çok sayıda köyü işgal etmesi sonucu köylerine ve arazilerine giremediklerini dile getiriyor. Bu durumun turizm ve tarımı olumsuz etkilediğini belirten halk, terör örgütünün bölgedeki varlığına son verilmesi çağrısında bulunuyor. PKK'nın bölgedeki varlığı, köylülerin yerlerini terk etmesine ve tarım faaliyetlerinin durmasına neden oluyor.

Amedi ilçesinde yaşayan bir vatandaş, bölgenin tarım ve hayvancılık anlamında önemli olduğunu ancak terör örgütü yüzünden insanların köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin bölgeye gelmekten çekindiğini belirten bir diğer vatandaş ise terör örgütünün bölgeden çıkarılması gerektiğini vurguluyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'nin verdiği bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığı nedeniyle 800 köyün yeniden inşası tamamlanamıyor ve çiftçilerin tarlalarına erişimi engelleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER