Kültür

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi hizmetlerini büyütmeye devam ediyor

Zonguldak bülent ecevit üniversitesi (zbeü) prof. Dr. Durmuş günay kütüphanesi, 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. Iki merkezi ve üç ayrı binada çalışma salonu bulunan kütüphane, 24 saat kesintisiz hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi hizmetlerini büyütmeye devam ediyor
15-08-2023 14:11

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. İki merkezi ve üç ayrı binada çalışma salonu bulunan kütüphane, 24 saat kesintisiz hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.


Yaklaşık 5500 metrekarelik kapalı alanı, 700 kişilik oturma kapasiteli, konforlu ve modern yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nin, hizmet imkânları gün geçtikçe artıyor. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 176 bin 875 basılı kaynak, 7 milyon 971 bin 787 elektronik kaynağa haftanın yedi günü kesintisiz erişebiliyor. Kütüphane, açık raf sistemiyle çalışarak bilgiye kolay erişimi destekliyor. 767 farklı konuda toplamda 15.703 dergiye ev sahipliği yaparken, 37 farklı süreli yayın aboneliğinin yanı sıra İdealonline süreli yayın veri tabanı aracılığıyla da dergilere sürekli erişim sağlanıyor. Yurt içinden ve dışından 37 veri tabanına erişim imkânı sağlayan kütüphanenin tüm noktalarından kablosuz erişim ile çevrimiçi kaynaklara da ulaşılabiliyor. Ayrıca, KTS (Kaynak Talep Sistemi) ile öğrenciler kütüphanelerinde bulamadıkları kitap, dergi ve veri tabanlarını 7/24 talep edebiliyor.


Engelsiz Kütüphane


Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına da hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, üç adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görme engelliler için kitap okuma cihazları bulunuyor. Aynı zamanda şu hizmetleri de sunuyor: Sınav dönemlerinde ücretsiz çorba, Grup çalışma odaları, Bookeye (kitap tarama cihazı), Self Check (ödünç alıp/verme cihazı), Book Shower (kitap yıkama makinesi), Cep Kütüphanem Mobil Uygulaması, VETİS (uzaktan erişim platformu), AXİS (kurumsal akademik arşiv), Özel koleksiyonlarla kullanıcıları.


2023 yılı itibariyle uygulamaya konulan “Kullanıcı Memnuniyet Anketleri” ile kütüphanenin güçlü ve zayıf yanları belirlenip bu bağlamda kullanıcıların beklenti ve istekleri giderilmeye çalışılıyor. Batı Karadeniz’in en köklü ve en güçlü üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), kütüphane hizmetlerini geliştirmeye ve nitelikli bir kütüphaneye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Üniversite kütüphanesinin, modern yapısı ve zengin kaynaklarıyla öğrencilere ve akademisyenlere eşsiz bir öğrenme deneyimi sunduğunu dile getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kullanıcı memnuniyetine verdikleri önemle, kütüphane hizmetlerini sürekli olarak geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER