Gündem

Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'a İsrail'in Gazze'deki İnsanlık Suçlarını Gösteren Kitabı Tanıttı

Ankara'da gerçekleşen etkileyici bir tanıtım

Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'a İsrail'in Gazze'deki İnsanlık Suçlarını Gösteren Kitabı Tanıttı
06-03-2024 20:18

Ankara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya gelen Abbas'a, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne seren "Kanıt" kitabı tanıtıldı.

Abbas, kitabı inceledikten sonra "Kanıt" için AA'ya teşekkür ederek, bu kitabın İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği savaş suçlarını ortaya koyan önemli bir belge olduğunu belirtti. "Kanıt" kitabı, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık suçlarını belgeliyor.

İsrail'in Gazze'de kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılara Batılı ülkelerin sessiz kalması üzerine, AA önemli bir görev üstlenerek foto muhabirleri ve kameramanların görüntülerini uluslararası hukukun delil olması amacıyla kitaplaştırdı. Uzman bir ekip tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan kitap, "Kanıt" ismiyle yayımlandı.

Kitapta, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçları belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne serilirken, Beyaz fosforlu top mermilerinin kullanılması gibi suçlar da belgeleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER