العربية

Rize'de sel ve heyelan! 'Sanki kıyamet kopuyordu'

Rize'de etkili olan sağanak yağış, sel ve heyelana neden oldu. Çayeli ilçesinde elan nedeniyle yamaçtan kopan toprak kütlesi, 2 katlı boş ahşap eve düştü. Öte yandan heyelana kapılan park halindeki minibüsün uçuruma sürüklendiği görüldü.

Rize'de sel ve heyelan! 'Sanki kıyamet kopuyordu'
19-10-2024 13:48

Kentte dün öğleden sonra etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyalan, paniğe neden oldu.

Kuvvetli yağış nedeniyle Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde yamaçtan kopan toprak kütlesinin isabet ettiği boş haldeki 2 katlı ahşap ev hasar gördü.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Yemişlik köyünde de heyelan meydana geldi. Yamaçtan yola akan toprak kütlesi, beraberinde park halindeki Adem Birinci'ye ait minibüsü uçurma sürükledi.

Köylüler tarafından kaymaması için yamaçta ağaca iple bağlanarak sabitlenen minibüs, ekipler tarafından vinç yardımıyla yola çekildi. Yağışların sel ve heyelanlara neden olduğu noktalarda belediye ve İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleriyle hasar gören yollarda temizlik ve onarım çalışması başlattı.

'KORKUNÇ BİR SES GELDİ'

Minibüsü heyelan nedeniyle hasar alan Adem Birinci yaşadıkları "Akşam saat 21.00 sıralarında bir patlama sesi gibi korkunç bir ses geldi. Yukarıdan gelen toprak, yoldaki arabayı aldı. Evimin yolu ve arabamda hasar oldu. Sesi duyduğumda evdeydim. Bakamadan evi terk edip, karşı tarafa geçtim. Buradan sürekli sesler geliyordu" sözleriyle anlattı. 

'SANKİ KIYAMET KOPUYORDU'

Cevriye Birinci de heyelanı 'Sanki kıyamet kopuyordu' ifadeleriyle anlatarak şöyle devam etti; "Yağmur yağıyordu, eşime bir bak, dedim. Camı açtığımda buradan toprak kaydığını gördüm. Evden kaçmak istedim ama sonra vazgeçtim. Sanki kıyamet kopuyordu; donduk kaldık. Şok olduğumuz için de geç uyuyabildik"

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER