العربية

Rusya'nın hamlesi ABD'yi kaygılandırdı: Ukrayna'ya karşı tehlikeli bir gelişme!

ABD Ukrayna'da Rus birliklerinin yanında binlerce Kuzey Kore askerinin konuşlandığına dair haberlerden 'son derece endişe duyduğunu', ancak şu ana kadar Güney Kore ve Ukrayna tarafından ortaya atılan iddiaları doğrulayamadığını söyledi.

Rusya'nın hamlesi ABD'yi kaygılandırdı: Ukrayna'ya karşı tehlikeli bir gelişme!
20-10-2024 10:43

Konuyla ilgili açıklama ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett tarafından yapıldı. Savett, "Bu haberlerin doğru olup olmadığını teyit edemeyiz, ancak doğruysa, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında tehlikeli bir gelişmeye işaret eder" dedi. Savett'e göre, Kuzey Kore'nin Rusya'ya katılması halinde ABD, "böylesine dramatik bir adımın" sonuçları konusunda müttefikleri ve ortaklarıyla istişarede bulunacak.

"RUSYA'NIN ARTAN ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Savett, "Eğer Rusya gerçekten de insan gücü için Kuzey Kore'ye başvurmak zorunda kalırsa, bu Kremlin'in gücünün değil çaresizliğinin bir işareti olacaktır" dedi.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin (NIS) izniyle 18 Ekim 2024 tarihinde yayınlanan fotoğraf, NIS'in Kuzey Kore askeri personelinin bir eğitim alanında toplandığını söylediği Ussuriysk'teki bir Rus askeri tesisinin uydu görüntüsünü gösteriyor. 

Voice of America'da yer alan habere göre, ABD'nin müttefiki Güney Kore'nin 18 Ekim Cuma günü Kuzey Kore'nin bu ayın başlarında Rusya'nın Vladivostok kentine 1.500 özel kuvvet askerini gönderdiği ve ilave konuşlanma planları yaptığı yönündeki iddiaları üzerine endişeler arttı.

GÜNEY KORE SIZAN VİDEOLARI İNCELEDİ

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Koreli komandoları yapay zeka yüz tanıma yazılımı kullanarak tespit ettiğini ve askerlerin Rus üniforması giydiğini, Rus teçhizatına ve kimlik kartlarına sahip olduğunu söyledi.