العربية

Sağlık ocaklarında yeni dönem: Artık aile hekimleri hastanelerden tetkik isteyebilecek

1 Ocak 2025 itibariyle aile hekimleri, röntgen, mamografi, ultrason gibi tetkikleri doğrudan hastanelerden talep edebilecek.

Sağlık ocaklarında yeni dönem: Artık aile hekimleri hastanelerden tetkik isteyebilecek
27-12-2024 15:53

Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. 2025 yılı itibariyle aile hekimleri hastanelerden INR, röntgen, mamografi, yenidoğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan talep edebilecek.

Aile hekimlerine, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kendilerine kayıtlı hastaları için özel kontenjanlar oluşturuldu.

HASTANELERDEN TETKİK İSTEYEBİLECEKLER

Aile hekimleri kayıtlı hastalarını muayene ettikten sonra hastaneye yönlendirebilecek ve tetkik isteyebilecek.

Aile hekimi, hasta için not bilgisi oluşturacak ve bu notlar hastanedeki doktor tarafından görüntülenebilecek, geri bildirimde bulunabilecek.

e-Nabız tarafından oluşturulan kodla hastalar, ayrıca randevu almadan veya muayene girişi yapmadan hastaneye başvurup tetkiklerini yaptırabilecek.

Hasta, istem tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü (mamografi ve ultrason hariç) içinde hastaneye müracaat etmezse ilgili kod geçersiz olacaktır.

Kan tetkikleri ve görüntüleme sonuçları aile hekimlerinin kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi ekranlarına uyarı olarak düşecektir.

1 Ocak 2025 itibariyle aile hekimleri, röntgen, mamografi, ultrason gibi tetkikleri doğrudan hastanelerden talep edebilecek.

HASTALAR İÇİN AYRICALIKLI HİZMET

Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli personel, kullandığı sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden hastaya ait son üç hekim bilgi notunu görüntüleyebilecektir.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görevli sorumlu hekim ve diyetisyen, herhangi bir sağlık kuruluşunda 90 gün içerisinde yapılmış olan tahlil ve tetkik sonuçlarını, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden görüntüleyebilecektir. Vatandaşlar tüm sonuçlarını kendi e-Nabız profillerinde görüntüleyebilecektir.

Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin dijital entegrasyonu aracılığıyla yeni eklenecek hizmet türleri (tetkik, görüntüleme, danışmanlık vb.) sağlık bilgi yönetim sistemi vasıtasıyla sisteme otomatik entegre edilebilecek olup il sağlık müdürlükleri, hastaneler ve birinci basamak tesislerince bu güncellemeler takip edilerek hizmetlerin devamlılığı sağlanacaktır.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER