Siyaset

Şamil Tayyar’dan Vergi Paketi ve Güven Önerisi

TGRT Haber’de açıklamalarda bulunan Ak parti önceki dönem milletvekili ve MKYK üyesi Şamil Tayyar , yeni vergi paketine yönelik tepkilere değinerek önemli mesajlar verdi. Tayyar, bir düşünürün “Küçük yalan, büyük yalan, istatistik” ifadelerini hatırlatarak, istatistiksel verilerin bazen anlamlandırma şekline göre değişebileceğini söyledi.

Şamil Tayyar’dan Vergi Paketi ve Güven Önerisi
15-10-2024 21:30
15-10-2024 21:43

Teknokratların vergi paketlerini hazırlarken toplumsal etkileri göz önünde bulundurmadığını vurgulayan Tayyar, “O paketin toplumu nasıl etkileyeceğini hesaplayan siyasetçilerdir, çünkü sonuçta topluma hesabı siyasiler verir” dedi.

750 liralık kredi kartı kesintisine gelen tepkiler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paketi geri çekmesinin doğru bir adım olduğunu belirten Tayyar, “Aklıselim bunu gerektirirdi, Cumhurbaşkanımız da bu kararla vatan haini mi oldu? Büyük laf etmeyeceksin,” diyerek tartışmalara karşılık verdi.

Tayyar ayrıca, kamu konforundan fedakarlık yapılmadığı sürece toplumun yöneticilere olan güveninin zedeleneceğini savundu. Üst düzey görevlerden emekliye ayrılanlardan bayram ikramiyesinin kaldırılmasını önerdi ve bu tür adımların güven köprüsünü yeniden inşa edebileceğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER