Eğitim

Samsun’da ‘2053 Teknolojileri’ paneli"

Samsun’da atakum ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen "2053 teknolojileri paneli", samsun büyükşehir belediyesi atakum sanat merkezi'nde gerçekleştirildi. Teknoloji ve eğitim dünyasını bir araya getiren panelde, uzman isimler geleceğin teknolojilerini tartıştı.

Samsun’da ‘2053 Teknolojileri’ paneli"
30-05-2024 15:16

Samsun’da Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2053 Teknolojileri Paneli", Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Teknoloji ve eğitim dünyasını bir araya getiren panelde, uzman isimler geleceğin teknolojilerini anlattı.


Açılış konuşmasını yapan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, geleceğin teknolojilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yetik, teknolojik gelişmelerin eğitim sistemine entegrasyonunun önemine vurgu yaptı ve panelin bu bağlamda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. Uzman isimler geleceğin teknolojilerini tartıştı


Panelde, savunma sanayisinde yapay zeka uygulamaları, üretken yapay zekalar ve yapay zeka tabanlı siber güvenlik konularında uzman isimler görüşlerini paylaştı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, üç panelist konuşma yaptı. Panelistlerden Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Osman Serdar Gedik, savunma sanayisinde yapay zeka uygulamaları üzerine detaylı bir sunum yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İsmail İşeri üretken yapay zekalar konusundaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Can Altunay, yapay zeka tabanlı siber güvenlik üzerine kapsamlı bilgiler sundu. Panelistlerin sunumlarının ardından, katılımcılar soru-cevap bölümünde uzmanlara merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldu. Canlı ve interaktif geçen bu bölümde, geleceğin teknolojilerine dair birçok soruya yanıt bulundu.


Panel, moderatör ve panelistlere plaket takdimi ile sona erdi. Doç. Dr. Kemal Özcan, Dr. Osman Serdar Gedik, Dr. İsmail İşeri ve Dr. Hakan Can Altunay’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, panelin sonunda tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin gelecekte de devam edeceğini ve teknoloji ile eğitimin entegrasyonunun önemine inandıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER