Yaşam

Sarıçam sakinleri çöplüğün kaldırılmasını istiyor

Adana'da muhtarlar ve sivil toplum örgütleri yerleşim yerlerine yakın olan sarıçam çöplüğünün kaldırılması için bir araya geldi.

Sarıçam sakinleri çöplüğün kaldırılmasını istiyor
05-06-2024 18:29

Adana’da muhtarlar ve sivil toplum örgütleri yerleşim yerlerine yakın olan Sarıçam Çöplüğünün kaldırılması için bir araya geldi.


5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle muhtarlar ve sivil toplum örgütleri, Sarıçam ilçesindeki Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisinin çevre ve insan sağlığına yönelik zararlarına dikkat çekmek adına bir araya geldi. Çöplüğün kaldırılması taleplerini ve tesisin bölgeye zararlarını dile getiren grup, tesisin taşınarak yerine merkezi bir park yapılmasını talep etti.


"Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşam hakkımızı elde etmek istiyoruz"


Grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli, "5 Haziran Dünya Çevre Günü olması sebebiyle Sarıçam çöplüğünün kaldırılmasıyla ilgili çağrıda bulunmak için


toplanmış bulunmaktayız. Geçmişte yapılan sözleşmede tesisin bin 200 metre mesafede yakınına yerleşim yeri yapılamayacağı belirtilirken, günümüz şartlarında tesisin 100 metre kadar yakınına konut alanı yapılmıştır. Tesis vatandaşlarımızın yaşam şartlarını olumsuz etkilemektedir. Tesisten çıkan ve çöplükte biriken atıkların içme sularına karışmasından ve çıkan olumsuz koku başta olmak üzere benzer birçok rahatsızlıktan dolayı çöplüğün kaldırılmasını ve yerine merkezi bir park yapılmasını talep ediyoruz. Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşam hakkımızı elde etmek istiyoruz" dedi.


Çöplüğün yerleşim yerlerine yakın bir durumda bulunmasının yanı sıra, bölgede 2 üniversite, öğrenci yurtları ve stadyumun da olduğunu kaydeden Kekilli, "Yoğun nüfusun yaşadığı ve yerleşim yerinin tam ortasında kalan tesisin kaldırılarak başka bir yere nakli ve buraya vatandaşlarımızın huzurla vakit geçirebileceği merkezi bir park yapılmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER