Eğitim

Sarıgöl’de ilk kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları tamamlandı

Sarıgöl ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından sarıgöl'de ilk kez düzenlenen "geleneksel çocuk oyunları etkinliği yoğun bir katılım ile tamamlandı.

Sarıgöl’de ilk kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları tamamlandı
11-06-2024 09:14

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıgöl’de ilk kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları etkinliği yoğun bir katılım ile tamamlandı.


Sarıgöl’de ilk kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmalarına ilçedeki 17 ilkokuldan 541 öğrenci ve 50 takım katılırken, yarışmalar boyunca bin öğrenci de oyun oynama imkanı buldu.


Değerlendirme sonunda: Mangala Oyunu ilçe üçüncüsü Bağlıca Halil Duran İlkokulu, ikincisi Karacaali İlkokulu ve birincisi Dadağlı İlkokulu oldu. Mendil Kapmaca ilçe üçüncüsü Şehit Esin Akay İlkokulu, ikincisi Dört Eylül İlkokulu ve birincisi Mimar Sinan İlkokulu oldu. Kaleli Yakan Top ilçe üçüncüsü Dört Eylül İlkokulu, ikincisi Mimar Sinan İlkokulu, birincisi ise Çanakçı İlkokulu oldu. Tombik ilçe üçüncüsü Ahmetağa Neslihan Urgancı İlkokulu, ikincisi Şehit Esin Akay İlkokulu, birincisi isr Dört Eylül İlkokulu oldu.


Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Kanyılmaz tarafından verildi.


Madalya ve kupa töreninde bir konuşma yapan Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Sarıgöl’de bu yıl ilk kez geleneksel çocuk oyunları için bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik oldukça ilgi gördü. Önümüzdeki yılda devam edecek. Geleneksel çocuk oyunları için görev alan ve gönüllü çalışan arkadaşlarıma, oyun hakem heyetlerine, okul müdür ve yardımcılarına, rehber öğretmenlerimize, Ar-Ge ekip arkadaşlarıma, öğretmenlerine oyuna katılan öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER