العربية

Savaş kızışıyor! İran'dan önce davrandılar! İsrail'i vuracağını duyurdu!

İsrail'in İran'a yaptığı saldırının ardından Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçleri, İsrail'e misilleme yapmak için hazırlanıyor. Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki sivillere bulundukları bölgeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Savaş kızışıyor! İran'dan önce davrandılar! İsrail'i vuracağını duyurdu!
27-10-2024 06:32

İşgalci İsrail'in İran'a misilleme saldırısı gece yarısı gerçekleşti. İsrail, savaş uçakları ile İran'daki askeri hedefleri vurdu. 3.5 saat süren 3 aşamalı hava saldırısının ardından, İran intikam mesajları verdi. Tahran'a yapılan saldırının ardından Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçleri, İsrail'i vuracağını duyurdu.

HİZBULLAH'TAN ACİL TAHLİYE ÇAĞRISI

Hizbullah güçleri, İsrail'in kuzeyindeki 25 bölgenin derhal tahliye etmesi için çağrı yaptı. Hizbullah, İsrail askerlerinin orada konuşlandığı için meşru hedef haline geldiğini söyledi.

Açıklamada, "videoda adı geçen yerleşim yerlerinin sakinlerine" seslenilerek "Bu bölgeleri derhal tahliye etmeniz rica olunur. Yerleşimleriniz, Lübnan'a saldıran düşman askeri kuvvetleri için bir konuşlanma yeri haline geldi. Dolayısıyla İslami Direniş'in de hava ve füze gücü için meşru askeri hedef haline geldiler." ifadelerine yer verildi. ​​​​​​​

HİZBULLAH, 5 ASKERİ ÜS VE 6 İŞGAL BİRİMİNİ VURDU

Öte yandan Hizbullah, İsrail'in kuzey ve orta kesimlerinde 5 askeri üs ve 6 işgal birimini füzelerle hedef aldığını açıkladı.

Ayrıca, İsrail'in kuzeyinde ve Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerinin toplandığı 5 yerin Hizbullah tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER