العربية

Savcıyı ölümle tehdit etmişti... Kan donduran sözleri ortaya çıktı: Mehtap çocuğu öldür!

Özel hastanelere nakledilen yenidoğan 10 bebeğin ölümüne neden olan ve haksız kazanç elde eden çeteyle ilgili soruşturmada kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Savcıyı ölümle tehdit etmişti... Kan donduran sözleri ortaya çıktı: Mehtap çocuğu öldür!
16-10-2024 11:03

Soruşturma fezlekesinde yer alan telefon görüşmelerinde çetenin minik bebekleri nasıl ölüme gönderdikleri yer alıyor. Soruşturma kapsamındaki özel hastanelerden birinde hemşire olarak görev yapan şüpheli Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında “Mehtap çocuğu öldür, elli satürasyonlu çocuk mu olur?”, “Yav öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyorsun yani” şeklinde diyalog geçtiği tespit edildi.

İtirafçı M:E.O,, Mustafa Kemal Zengin’nin (fotoğraftaki kişi) trafik ışıklarında savcının aracının ön koltuğuna birer el ateş edeceğini söylediğini iddia etti.

Bir bebeğin ölümünün ardından hemşire Hakan Doğukan T. ile örgüt üyesi Hüseyin G. arasında yapılan telefon görüşmelerine de fezlekede yer verildi. Hüseyin G.’nin “Bize ne bırak bebek ölsün ki rahat şikâyet edelim” dediği, Hakan Doğukan T.’nin ise “Kanka yazık ya çocuk gözümün önünde öldü ya” şeklinde cevap verdiği kaydedildi. Konuşmanın devamında Hakan Doğukan T.’nin “Ne tdp takmışlar ne inotrop başlamışlar ne kavid yapmışlar ne curosorf yapmışlar” demesi üzerine Hüseyin G.’nin “Hiçbir şey yapmamışlar ölsün demişler” şeklinde cevap verdiği görüldü.

OLAY

Soruşturmayı yürütülen Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos'ta önce telefonla sonra da makamında görüşen avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse suikast yapılacağı ve ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılmış, savcının odasına kayıt cihazı yerleştirilmişti. Avukat A.A'nın irtibatı tespit edilen M.K.Z'nin görüştüğü savcıyı açık şekilde ölümle tehdit etmesi kayıt altına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarma'daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerden 8'i adliyeye sevk edilirken, 4'ü kolluktan serbest bırakılmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER