Eğitim

Şehzadeler HEM’in kursiyerleri hünerlerini sergiledi

şehzadeler halk eğitim merkezi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılan 2 bin 128 kursta 26 bin 12 kursiyere hizmet verilirken, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri açılan yıl sonu sergisi ile görücüye çıktı.

Şehzadeler HEM’in kursiyerleri hünerlerini sergiledi
10-06-2024 16:00

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılan 2 bin 128 kursta 26 bin 12 kursiyere hizmet verilirken, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri açılan yıl sonu sergisi ile görücüye çıktı.


Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca yapılan çalışmalar, Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamındaki ’Yıl Sonu Sergisi’nde görücüye çıktı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salon ve Fuayesinde gerçekleştirilen sergiye Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, İŞKUR İl Müdürü Günseli Tufan, SGK İl Müdürü Buket İnce, Manisa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdür yardımcıları, öğretmenleri, usta öğreticiler ve kursiyerler ile davetliler katıldı.


Lale Salonu girişinde Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi zeybek ekibinin gösterisi ardından açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri tarafından kesilerek kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi gezildi.


Protokol üyeleri sergide yer alan eserler hakkında öğretmen ve usta öğreticilerden bilgi aldı. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, workshop yapan Ebru öğretmeni Sibel Gürcü ile birlikte ebru çalışması yaptı.


Serginin gezilmesi ardından etkinlik Lale Salonunda devam etti. Halk Eğitimi Merkezi korosunun konseriyle başlayan etkinlikte Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bir yılda 2 bin 128 kurs açıldı


Yoğun geçen bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını anlatan Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda, eğitim öğretim faaliyetlerinin tanıtılması, hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması açısından son derece önemli gördüğümüz bu haftayı, hayat boyu öğrenmenin her zaman, her yerde herkes için eğitim anlayışının yaygınlaşması için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimiz, her geçen gün artan kurs sayısı ve eğitim olanaklarıyla halkımızın yanında olmuştur. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde toplam 2 bin 128 kurs açılmıştır. Bu kurslardan 26 bin 12 kursiyer faydalanmıştır. Kursiyerlerimizin 15 bin 498’i kadın, 10 bin 514’ü erkeklerden oluşmuştur. Açılan kursların bin 606 adedi genel kurslardan oluşurken, mesleki ve teknik kurslardan 538 kurs açılmıştır. En çok açılan kurslarımız hijyen eğitimi, Kur’an-ı Kerim okuma, yetişkinlere okuma-yazma öğretimi, ilk yardım eğitimi ve spor kursları olmuştur.” dedi.


Kursları düzenlerken kendilerine destek veren paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Kayaokay’ın konuşmasının ardından Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müzik Atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu konser katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER