Yaşam

Sıcak hava Sarıcakaya’da hayatı durma noktasına getirdi

?lçede çay ocağı işleten halis atalay sıcaklıklar hakkında konuştu. ?lçede sıcak havadan dolayı vatandaşların gölgede bile duramadığı belirten atalay, “havalar çok sıcak gölgede bile zor duruluyor. Sürekli gölgede kalarak önlem almaya çalışıyoruz. ?nsanlar tarlada gündüz çalışamıyor. Sıcaktan kaçmak için geceden tarlaya gidiliyor. Ya da sabah saat 5'te gidiliyor tarlaya, öğlen saat 10'a kadar zor çalışıyorlar. şuana kadar sıcaktan hasta olanı duymadım ama başı ağrıyan illaki oluyor. Asfalta yumurta kırsak pişer mi pişmez mi bilmiyorum. şuan termometre 43 dereceyi gösteriyor gerisini siz düşünün” dedi.

Sıcak hava Sarıcakaya’da hayatı durma noktasına getirdi
04-06-2024 14:59

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 49,5 derece sıcaklık rekorunu kıran Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde termometreler yaz başı olmasına rağmen 43’ü gösteriyor. Nüfusun çoğunluğunun tarımla uğraştığı ilçede vatandaşlar sıcaktan kaçmak için tarladaki işlerini gece yapıyor.


Geçtiğimiz yıl 49,5 derece ile Türkiye’nin en sıcak yeri olan Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde haziran başı itibariyle termometreler 43 dereceyi gösterdi. Kent merkezine 52 kilometre uzaklıkta olan ve Eskişehir’in Akdeniz’i olarak anılan ilçede sıcak olan havada çoğunluğu tarımla uğraşan halk, gündüzleri dışarı çıkmamaya dikkat ediyor. Öyle ki vatandaşlar tarım arazilerine gece giderek çalışmayı tercih ediyor. Yaz aylarının başlarında 43 derece olan sıcaklık vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşların, sıcaklıktan dolayı en çok çektiği sıkıntı ise baş ağrısı olarak belirtiliyor. Özellikle bölgede yaşlılar dışarıya neredeyse hiç çıkmazken, ilçede vatandaşlarca bol bol su tüketiliyor. Öte yandan Meteoroloji, öğle saatlerinde dışarıda bulunan vatandaşların sıcağa karşı tedbirli olması konusunda uyardı. “Sıcaktan kaçmak için geceden tarlaya gidiliyor”


İlçede çay ocağı işleten Halis Atalay sıcaklıklar hakkında konuştu. İlçede sıcak havadan dolayı vatandaşların gölgede bile duramadığını belirten Atalay, “Havalar çok sıcak gölgede bile zor duruluyor. Sürekli gölgede kalarak önlem almaya çalışıyoruz. İnsanlar tarlada gündüz çalışamıyor. Sıcaktan kaçmak için geceden tarlaya gidiliyor. Ya da sabah saat 5’te gidiliyor tarlaya, öğlen saat 10’a kadar zor çalışıyorlar. Şuana kadar sıcaktan hasta olanı duymadım ama başı ağrıyan illaki oluyor. Asfalta yumurta kırsak pişer mi pişmez mi bilmiyorum. Şu an termometre 43 dereceyi gösteriyor gerisini siz düşünün” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER