Gündem

Sıcaklar arttıkça yılan da çoğalıyor: Şehirleri istila ettiler!

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklıklar, şehirleri adeta istila eden yılan tehlikesini de beraberinde getirdi.

Sıcaklar arttıkça yılan da çoğalıyor: Şehirleri istila ettiler!
14-06-2024 14:12

Çöl sıcakları iyiden iyiye kavuracak! Rekor seviyeler geliyor...

GALERİNİN DEVAMI <p>Yurdun <a href=birçok bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni uyarı yapıldı. 40-45 dereceleri bulacak olan çöl sıcakları, Marmara ve batı bölgelerinde etkili olacak.

"><p>Cezayir <a href=üzerinden gelen yeni sıcak hava dalgası, Batı bölgelerinde cuma gününe kadar kalacak.

"><p><strong>SICAK HAVA UYARISI</strong></p><p>Sıcak hava dalgasının artarak <a href=devam edeceği uyarısında bulunan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girmeye başladık bu sefer Cezayır'den geliyor. Balkanlar üzerinden bize ulaşacak en fazla da Batı bölgeleri etkileyecek. Her gün biraz daha artacak. Marmara ve Ege'de çarşamba ve perşembe en sıcak günler olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"><p><strong>

40-45 derecelerin görüleceği uyarısında bulunan Çalışkan, "Bu sefer sıcaklıklar geçen haftakinden daha yüksek değerlere çıkacak. Çarşamba günü İstanbul gölgede 38 dereceyi bulabilecek. Bursa-Edirne 40, İzmir 40, Aydın 44, Antalya 40 derece, Ankara 36-37 dereceleri görecek." dedi.

"><p><strong>KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?</strong></p><p>Kurban Bayramı'nda hava sıcaklığının Batı bölgelerinde düşüşe geçeceğini belirten Çalışkan, olacak cumaya kadar etkili olacak bu sıcak hava dalgası cumartesi ve pazar sıcaklıklarda düşüş bekliyoruz hatta İstanbul'da yağış bile olabilir." açıklamasında bulundu.

"><p><strong>BÖLGELERE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?</strong></p><p>Salı İstanbul 35, Ankara 34, İzmir 38, <a href=Bursa 39 derece. Antalya'da hissedilen sıcaklık 40 dereceye ulaşacak. Çarşamba hava daha da sıcak. Güneş çarpması tehlikesi yüksek seviyede.

"><p><strong>MARMARA BÖLGESİ</strong></p><p>Marmara'da salı gölgede Edirne ve <a href=Balıkesir 40, Çanakkale 35, Sakarya 39 derece. Çarşamba aşırı sıcak var, termometreler bazı ilçelerde 40 derecenin de üzerine çıkabilecek.

"><p><strong>İÇ ANADOLU BÖLGESİ</strong></p><p>İç Anadolu'da cumaya kadar yağış beklenmiyor. <a href=Eskişehir 36, Konya 33, Kayseri 31, Sivas 30 derece. En sıcak günler perşembe ve cuma olacak.

"><p><strong>EGE BÖLGESİ</strong></p><p>Sıcak hava dalgasından en fazla <a href=etkilenen bölge Ege. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı. Manisa 43, Denizli 41, Aydın 42, Muğla 39, Kütahya 35, Bodrum 40 derece. Çarşamba ve perşembe iç kesimler 45 dereceye ulaşacak.

"><p><strong>AKDENİZ BÖLGESİ</strong></p><p>Akdeniz'de <a href=Kahramanmaraş 38, Adana ve Isparta 36, Hatay 32 derece. Bölgede haftanın ikinci yarısı hava çok daha sıcak, perşembeden itibaren Adana'da yeniden 43-44 dereceler ölçülebilir.

"><p><strong>KARADENİZ BÖLGESİ</strong></p><p>Sıcak havadan Karadeniz'in daha çok batısı etkileniyor. Düzce 36, Bolu 35, <a href=Zonguldak 32 derece. Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt'ta hala kuvvetli sağanak geçişi var. Samsun 27, Trabzon 25 derece.

"><p><strong>DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ</strong></p><p>Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ağrı'da <a href=sağanak yağış ve yıldırım tehlikesi sürüyor. Erzurum 23, Malatya 30 derece. Güneydoğu güneşli, Gaziantep 34, Şanlıurfa 36 derece. Doğu'da perşembeden itibaren bayram boyunca hava çok daha sıcak olacak.

">

Yurdun birçok bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni uyarı yapıldı. 40-45 dereceleri bulacak olan çöl sıcakları, Marmara ve batı bölgelerinde etkili olacak. Hissedilen hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber yeni bir tehlike de baş gösterdi. 

SOKAKLARDA YILAN TEHLİKESİ

Sıcaklıkların artmasıyla beraber yılan vakalarında da artış gözlemlendi. Her 1 derecelik artışın ısırılma riskini yüzde 30 yükselttiği öğrenildi. Sadece kırsalda olduğu düşünülen yılanlar, şehir merkezlerinde de görülmeye başladı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir site içerisinde görülen yılan paniğe yol açtı. İtfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak tabiatta yaşadığı alana geri götürdü.

ARTIK ŞEHİRLERDELER

 

Tekirdağ, Zonguldak ve Düzce'de sürüngenler şehir merkezine indi. İstanbul'da seyir halindeki otomobilin ön camına ağaçtan yılan düştü. 

İstanbul'da ormanlık bölgede geçen hafta perşembe günü aracıyla ilerlerken ön cama aniden bir yılanın düşmesiyle büyük şaşkınlık yaşayan sürücü, aracın sileceklerini çalıştırmasına rağmen yılandan kurtulamadı.

"BAĞIRACAĞIM, İMDAT"

Yaşadığı olayı cep telefonu kamerasıyla kaydeden sürücünün, "Arabamın camına yılan düştü. Şu an kafayı yiyeceğim. Yemin ediyorum bağıracağım, imdat" dediği anlar görüntülerde yer aldı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir iş yerine giren 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekiplerince yakalanarak tabiata salındı.

MARKETE GİRDİ

Düzce’nin Aydınpınar köyünde de markete giren yılan paniğe sebep oldu. İhbar üzerinde bölgeye gelen ekipler, içecek dolabının altına saklanan yılanı bulunduğu yerden çıkardı.

Bolu’da At Yaylası’na çıkan tabiatsever Ufuk Ak, dünyanın en zehirli türlerinden olan boynuzlu engerek yılanını görüntüledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER