Yaşam

Sıfır Atık Ormanı yeni dikilen fidanlar ile büyüyor

Eskişehir çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü tarafından düzenlenen türkiye çevre haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘sıfır atık ormanı’ fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Ormanı yeni dikilen fidanlar ile büyüyor
10-06-2024 10:33

Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Sıfır Atık Ormanı’ fidan dikimi gerçekleştirildi.


Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kutlamalarına devam ediyor. Çevre kirliliği, egzoz emisyonu ve sıfır atık gibi konularda vatandaşların bilinçlendirilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyen il müdürlüğü, son olarak Odunpazarı ilçesi Karaalan Mahallesi sınırlarında Sıfır Atık Ormanı fidan dikimi gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde bu yıl ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasının kutlandığını söyledi. Eskişehir’de hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılan atıklar sayesinde en önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Çelik, kesilmekten kurtarılan ağaçları sembolize eden fidanların toprakla buluşturulduğunu, ifade etti. İl Müdürü ayrıca, Eskişehir’de Sıfır Atık Projesi’nin başarılı bir şekilde uygulandığı belirterek, 2023 yılı sonunda, 263 bin 18 ton atığın ekonomiye kazandırıldığını ve 2 milyondan fazla ağacın kesilmekten kurtarıldığı bilgisini paylaştı. Bu etkinlik, altı yıldır devam eden Sıfır Atık Projesi’nin önemini vurgulamanın yanı sıra çevre bilincinin artırılmasına ve yeşil alanların korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi.


Etkinliğin sonunda, İl Müdürü Hikmet Çelik tarafından, Sıfır Atık Projesi’ni en iyi yürüten kamu kurumları arasında seçilen Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca, fidan dikimi etkinliğine katılan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, ormanların yaşanabilir bir çevre için hayati öneme sahip olduğunu, hayatın devamı için yutak alanlar oluşturduğunu vurgulayarak, İl Müdürüne teşekkür etti.


Etkinliğe, İl Müdürü Hikmet Çelik’in yanı sıra Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin ve bölge müdürlüğü yetkilileri ile kurum personeli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER