Eğitim

Sınava 10 dakika geç kaldı, “ÖSYM’nin sisteminde başka okul yazıyordu” dedi

ölçme seçme yerleştirme merkezi (ösym) tarafından yükseköğretim kurumları sınavının (yks) ilk oturumu olan temel yeterlilik testi (tyt) diyarbakır’da da başladı. Kimi öğrenci kapıların kapanmasına son dakikalarda yetişirken, kimisi 10 dakikayla geç kaldı.

Sınava 10 dakika geç kaldı, “ÖSYM’nin sisteminde başka okul yazıyordu” dedi
08-06-2024 11:23

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Diyarbakır’da da başladı. Kimi öğrenciler sınava son dakikalarda yetişirken 10 dakika geç kalan adaylardan biri, “ÖSYM’nin sisteminde başka okul yazıyordu” dedi.


3 milyon 36 bin 945 üniversite adayının gireceği 2024-YKS’nin ilk oturumu TYT başladı. Diyarbakır’da bir yıl boyunca sınava hazırlık yapan öğrenciler sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte sınav merkezlerine akın etti.


Son dakikalarda sınav binasına ulaşan adaylar, koşarak kimlik kontrollerinin ardından sınıflarına gitti. Sınav salonlarının kapısı 10.00’da kapanacağı için 09.50’de görevliler tarafından çağrı yapıldı. Saat 10.00’da kapıların kapanmasından sonra aileler dışarıda çocuklarını beklemeye başlarken Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokuluna gelen bir öğrenci, kapının kapalı olduğunu gördü. Sınava 10 dakika geç kalan ve içerideki görevlilere seslenen öğrenci, “ÖSYM’nin sisteminde başka okul yazıyordu” iddiasında bulundu.


İsmini vermek istemeyip sınava geç kalan öğrenci, “Yanlışlıkla başka okula gittim. ÖSYM’nin sisteminde başka bir okulun ismi yazıyordu. Ben de kağıdıma bakmadan oraya gittim. O yüzden geç kaldım. Antalya’dan geliyorum ben de. Orada turizm çalışanıyım. Zaten olan oldu. Sağlık olsun. Çok çalışmadım ama böyle olması kötü oldu” dedi.


Sınava giren kızı için kapı önünde heyecanlı beklediğini belirten Pervin Mercan ise, şunları söyledi:


“Kızım sınava girdi. Tüm öğrencilerin hepsine başarılar diliyorum. Umarım her şey istedikleri gibi olur. Çok çalışıyorlar. Zorlu bir süreç onlar için. Onlar da artık sıkıldı. Aynı zamanda havalar da ısındı. Umarım sınavı istedikleri gibi geçerler. Az önce sınava geç kalanlara tanıklık ettik. Biraz daha erken gelebilirdi. Biraz ihmal ettiği bir konu olmuş. Sağlık olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER