Eğitim

Sınava giren kızından daha heyecanlı olan anne: "Çok heyecanlıyım düğmelerimi bile yanlış ilikledim"

Bayburt'ta yükseköğretim kurumları sınavı (yks) için heyecanlı bekleyiş saatlerin 10. 15'i göstermesiyle son buldu

Sınava giren kızından daha heyecanlı olan anne: "Çok heyecanlıyım düğmelerimi bile yanlış ilikledim"
08-06-2024 11:54

Bayburt’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecanlı bekleyiş saatlerin 10.15’i göstermesiyle son buldu. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için öğrenciler içeride ter dökerken, dışarıda aileler yağmurlu havaya aldırış etmeden bekleyişlerini sürdürdüler. Sınava girmek için sırada bekleyen öğrencilerin son derece sakin olduğu görülürken, çocuklarına eşlik eden ailelerin heyecanları yüzlerinden okundu. Sınava giren kızından daha çok heyecanlı olduğunu belirten Yasemin Elçi isimli bir veli, "Bende çok fazla heyecan var, düğmemi bile yanlış iliklemişim buraya geldiğimde fark ettim, çok heyecanlıyım" dedi.


Sınava koşarak yetiştiler


Bayburt’ta yaklaşık 4 bin kişinin başvuru yaptığı ve 165 dakika sürecek olan sınavda, aileler çok heyecanlı olduklarını söyleyerek, sınav süresince sınavdaki çocuklarına, yakınlarına bol bol dua edeceklerini ifade ettiler. Kapıların kapanmasına, sınav yerlerine alımların bitmesine dakikalar kala sınava girecekler koştura koştura sınav yerlerine gittiler. Dışarıda bekleyen veliler ise, "Koş yavrum koş, son 2 dakikan kaldı. Girersin, yetiştin" diyerek koşuşturan öğrencilere destek verdiler.


"Çok heyecanlıyım düğmelerimi bile yanlış ilikledim"


Kızı Yaren Elçi’yi sınava getiren ve heyecandan kıyafetinin düğmesini yanlış ilikleyen Yasemin Elçi isimli anne "Heyecan var mı?" sorusuna, "Bende çok fazla heyecan var. Hatta düğmemi bile yanlış iliklemişim, buraya geldiğimde fark ettim. Çok heyecanlıyım. Allah bütün evlatlarımızın yollarını açık etsin, bahtları açık olsun. Hepsi sınavdan güzel sonuçlar alsın, hayırlı yerlere gelsinler" diyerek cevap verdi. Kızı Yaren Elçi ise sıfır heyecanla sınava gireceğini söyleyerek, "Bende hiç heyecan yok, rahatım. Yapacağız, çıkacağız yapacak bir şey yok" dedi.


"Sabah kahvaltı hazırladık ama heyecandan hiçbir şey yiyemedik"


Kızı Nida Tüver’i sınava eşiyle birlikte getiren Tülin Tüver isimli anne, bol bol dua ettiğini belirterek, heyecandan kahvaltı yapamadıklarını söyledi. "Biz de çok heyecanlıyız, Allah sonumuzu hayır etsin" diyerek konuşan Tüver, "Sabah çok erken kalktık, kahvaltı hazırladık ama hiçbir şey yiyemedik. Kuran’ımızı okuduk, duamızı yaptık, kızımızı uyandırdık, giyim kuşam derken koştur koştur sınava geldik. Allah’ım herkesin çocuğuna hayırlısını nasip etsin. Biz de çok heyecanlıyız, rabbim sonunu hayır etsin" ifadelerini kullandı.


"Heyecan yok, başarılı geçecek diye ümit ediyoruz"


Sınava heyecan yapmadan, sakin bir şekilde gireceklerini dile getiren Muhammet Yiğit Korkusuz ve Şahin Altun isimli arkadaşlar sınava giren herkese başarılar dilediler. Hedeflerinin Konservatuvar ve Hukuk Fakültesi olduğunu söyleyen arkadaşlardan Muhammet Yiğit Korkusuz, "Heyecan yok, başarılı geçecek diye ümit ediyoruz. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız, istediğimiz olur. Ben Müzik Öğretmenliği istiyorum, konservatuar düşünüyorum. Müzik Öğretmenliği sınavlarına gireceğim, ayrıca bando astsubaylığı da düşünüyorum. Onun için TYT sınavında belirli bir barajı geçmem gerekiyor, onu da geçersek hayallerime ulaşacağım" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER