Eğitim

Sınava saniyeler kala yetiştiler

Ordu’da yükseköğretim kurumları sınavı’nın (yks) ilk oturumuna yetişmek isteyenler, kapının kapanmasına 5 saniye kala içeriye girebildi.

Sınava saniyeler kala yetiştiler
08-06-2024 11:01

Ordu’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumuna yetişmek isteyenler, kapının kapanmasına 5 saniye kala içeriye girebildi. Bazı öğrenciler ise 1 dakika ile sınavı kaçırdı.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu saat 10.15’te başladı. 165 dakika sürecek olan sınav için öğrenciler erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okul önlerine velileri ve yakınları ile geldi. Ordu’da sınava girecek olan öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Son saniyede salona girmek isteyen öğrenciler koşarak gelirken, bazı öğrenciler 5 saniye ile sınava girebildi, kimi öğrenciler ise 1 dakika ile sınavı kaçırdı. Öğrenciler sınavın başlaması ile salonda ter dökerken, aileleri ise okul çevresinde ve sahilde Kur’an-ı Kerim okudu, örgü ördü ve piknik yaptı.


İlk kez sınava giren kızını okul çevresinde Kur’an-ı Kerim okuyarak bekleyen Hülya Çiçek, “Tüm öğrencilere Allah zihin açıklığı versin. Gurur verici ce zor bir durum. Kızım ilk kez sınava girdi, ben de Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek bekliyorum. Biz saat 07.00 sıralarında geldik ama beklemek ve sabretmek de güzel” dedi.


Hamide Yıldırım ise veli ise “Çok heyecanlıyız, en küçük kızım sınava girdi. Sınava güzel hazırlandı ama çok heyecanlıydı. İnşallah hayırlısı olur. Allah tüm çocuklara zihin açıklığı versin. Benim en küçük çocuğum olduğu için ablaları kadar heyecanlı değilim” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER