Yaşam

Sinop’ta denizin dibinden araç lastiği ve şişeler çıktı

Sinop’ta, türkiye çevre haftası kapsamında deniz polisi ile sinop üniversitesi sualtı teknolojileri bölümü dalgıçları tarafından dip temizliği yapıldı. Yapılan dip temizliği su altı kamerasıyla görüntülendi.

Sinop’ta denizin dibinden araç lastiği ve şişeler çıktı
07-06-2024 15:39

Sinop’ta, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Deniz Polisi ile Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri Bölümü dalgıçları tarafından dip temizliği yapıldı. Yapılan dip temizliği su altı kamerasıyla görüntülendi.


İskele mevkiinde yapılan dip temizliğinde suyun altından araç lastikleri, şişe, duba, uçurtma, oyuncak silah gibi atıklar çıkarıldı. Atıkların anında çıkan yengeç ve balık gibi canlılar da görevliler tarafından tekrar denize bırakıldı. Üzen manzara


Gerçekleşen etkinlikte açıklamalarda bulunan Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Livaoğlu, "Ülkemizin 81 ilinde ve bakanlığımızda çevre bilincini uyandırmaya yönelik çeşitli programlar düzenlenmekte. Bu programların Sinop ayağında biz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak programımızın 3’üncü gününde artık geleneksek hale gelen deniz dibinden atık toplama organizasyonumuzla karşı karşıyayız. Kısa sürede hiç birimizin kabul etmeyeceği, kabul edemeyeceği gelecek nesillere izah edemeyeceğimiz bir manzarayla karşı karşıyayız. Bu manzaralara karşı üzülüyoruz. Fakat bu manzaranın oluşmaması için de bu organizasyonları peyderpey yapmak zorundayız. Amacımız toplumu bilgilendirmek ve gelecek nesillere çevre bilincini vermek” dedi.


Karaya çıkarılan çöpler ise Sinop Belediyesi ekipleri tarafından alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER