Yaşam

Şırnak’ta anız yakanlara idari ve para cezası

şırnak valiliği anız yakılmasını önlemesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak’ta anız yakanlara idari ve para cezası
27-06-2024 10:12

Şırnak Valiliği anız yakılmasını önlemesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıda anız yakılmanın yasak olduğu ve anız yakan kişi yada kişilere her dekar başına 386,79 TL idari para cezası verileceğini ve anız yakılan yerin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılacağı belirtildi.


Toplantıda Şırnak Valiliğinin "2024 Yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi" konulu Tebliği, anız yakmanın zararları, bu konuda kurumların üzerinde düşen görev ve sorumluluklar, anız yakmanın önlenmesi adına yapılması planlanan çalışmalar, anız yakanlara verilecek cezalar hakkında bilgilendirme yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.


Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz başkanlık ederken; Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası yetkilileri ile muhtarlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER