Eğitim

Şırnak’ta TÜBİTAK proje tanıtım paneli düzenlendi

şırnak üniversitesi akademisyenlerinden doç. Dr. ?brahim hüseyni

Şırnak’ta TÜBİTAK proje tanıtım paneli düzenlendi
13-05-2024 12:03

Yürütücülüğünü Şırnak Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Hüseyni’nin yaptığı ’Türkiye’nin İBBS Düzey 2’ye Göre 26 Ekonomik Bölgesinin Karşılaştırmalı Üstünlüğe Sahip Olduğu Ürün Gruplarının Belirlenmesi, Bu Ürün Gruplarının Sofistike Değerlerinin Tespit Edilmesi ve Bu Ürün Gruplarında Bölgelerin İhracat Potansiyeli Olan Ülkelerle Eşleştirilmesi’ isimli TÜBİTAK projesinin sonuç paylaşım ve istişare paneli düzenlendi.


Şırnak’ta ’Türkiye’nin İBBS Düzey 2’ye Göre 26 Ekonomik Bölgesinin Karşılaştırmalı Üstünlüğe Sahip Olduğu Ürün Gruplarının Belirlenmesi, Bu Ürün Gruplarının Sofistike Değerlerinin Tespit Edilmesi ve Bu Ürün Gruplarında Bölgelerin İhracat Potansiyeli Olan Ülkelerle Eşleştirilmesi’ isimli TÜBİTAK projesinin sonuç paylaşım ve istişare paneli gerçekleştirildi.


Panele Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Şırnak Belediye Başkan Vekili Cihat Taşkın, Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Som, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ayhan Coşkuner, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berk Oğuz, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan ile çok sayıda iş adamı, akademisyen ile öğrenci katıldı.


Panelde Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek birer konuşma yaptı.


Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, TÜBİTAK gibi çok ciddi ve önemli bir kurumdan proje geçirmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Başta Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ve Dr. Öğretim Üyesi Reşat Sakur hocalarım olmak üzere projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok kaliteli ve ciddi bir proje olduğunu biliyorum. Bu projenin bütün üniversitelere ve bakanlıklara muhakkak ulaştırılması gerekir ve onların da bu projeden istifade etmeleri gerekir. İnşallah bu çalışma ülkemizin kalkınması için iyi bir yol göstericisi olur. Gerek proje ekibine ve gerekse de siz saygıdeğer konuklarıma bu etkinliğe katılmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.


Proje Yürütücüsü Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ise projenin genel detayları ve içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.


Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Alkış, panele katılımlarından dolayı OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’e plaket verdi. Panel toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER