Gündem

Sizi neden rahatsız etti?

Tahmazoğlu, ateş püskürdü:

Sizi neden rahatsız etti?
01-08-2022 09:59
01-08-2022 10:03
GAZİANTEP

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 478 milyon TL'ye mal olan Millet Kütüphanesi'ne ilişkin ulusal medyada yer alan haberlere tepki gösterdi. Tahmazoğlu, ''2,75 Milyar bütçe ile borçsuz bir belediye olarak, Eğitim, Tarım, Kentsel dönüşüm, Konut- İşyeri yapımı Sosyal belediyecilik ve projelerimizle Türkiye’de bir numarayız. Gençlerimize böyle güzel bir kütüphane kazandırmamız sizi neden rahatsız etti?'' diye sordu.


Şahinbey Belediyesi eğitim kalitesinin artması ve gençlerin ve öğrencilerin dünyanın her tarafındaki kitaplara erişimini sağlamak için Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nin karşısına 40 bin metrekarelik alana Şahinbey Millet Kütüphanesi'ni yapıyor.


İNŞAAT ALANI 40 BİN METREKARE!


Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesinin Şahinbey'e yapılacağı kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Millet Kütüphanemizin imkânlarını saymakla bitmez. Kütüphanemizde Grup Çalışma Salonları, Çocuk Kütüphanesi, Engelsiz Yaşam Kütüphanesi, Yemekhane ve Cafeterya, Ücretsiz İnternet Hizmetleri ile 24 saat açık olacak. Mimarisiyle, içindeki fonksiyonları ile 40 bin metrekare inşaat alanı ile 24 saat açık Millet Kütüphanemiz şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağı gibi simge mimari yapılarından biri olacak" açıklamasında bulunmuştu.


İHALESİ 6 HAZİRAN’DA YAPILDI


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Akkent Mahallesi'nde yapılacak olan ve Türkiye'nin ikinci en büyük kütüphanesi olacak olan Şahinbey Millet Kütüphanesi için 6 Haziran'da ihale yapılacağını açıklamıştı.


EN DÜŞÜK TEKLİF 478 MİLYON TL!


6 Haziran Pazartesi günü Şahinbey Belediyesi Encümen Salonunda yapılan ihaleye 7 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 466 milyon 178 bin 949 TL olan Millet Kütüphanesi için verilen en düşük fiyat 478 milyon 870 bin TL, en yüksek bedel ise 529 milyon 444 bin TL oldu.


SÖZLEŞME İMZALANDI!


Aradan geçen sürecin ardından Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep Gold Yapı İnşaat Taahhüt Şirketi arasında sözleşme imzalandı. 22 Temmuz tarihinde sözleşmenin imzalanmasının Şahinbey Millet Kütüphanesi, 480 günden tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.


ULUSAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU!


Millet Kütüphanesi'nin yapımı için yer tahsisi beklenirken, kütühanenin maliyeti ulusal medyada geniş yankı uyandırdı. Kütüphanenin yaklaşık yarım milyar liraya mal olması nedeniyle yapılan eleştirilere Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan yanıt geldi.


''BÜTÇEMİZİ, YÜZDE 3000 ARTIRDIK''


Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ''Bütçemizi yüzde 3000 artırdık! 2,75 Milyar bütçe ile borçsuz bir belediye olarak, Eğitim, Tarım, Kentsel dönüşüm, Konut- İşyeri yapımı Sosyal belediyecilik ve projelerimizle Türkiye’de bir numarayız. Gençlerimize böyle güzel bir kütüphane kazandırmamız sizi neden rahatsız etti?'' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER