العربية

Son dakika haberi: İsrail saldırısına İran'dan ilk cevap!

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırıya ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. Açıklamada, 'İran, BM'nin 51. maddesinde belirtildiği gibi yabancı saldırgan eylemlere karşı meşru müdafaa hakkına sahiptir.' denildi.

Son dakika haberi: İsrail saldırısına İran'dan ilk cevap!
26-10-2024 14:58

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'da hava savunma sistemlerini ve füze üretim tesislerini hedef aldığı saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin İran'daki bazı askeri üslere yönelik saldırısını, ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı tehdit veya güç kullanımını yasaklayan ilkeye aykırı bir hareket ve uluslararası hukuk ile BM Antlaşması'nın açık bir ihlali olarak görmekte ve en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İsrail saldırısı sonrası ABD ve İngiltere'den İran'a sürpriz çağrıİsrail saldırısı sonrası ABD ve İngiltere'den İran'a sürpriz çağrı

İran, İsrail saldırısında kaç askerinin öldüğünü açıkladıİran, İsrail saldırısında kaç askerinin öldüğünü açıkladı

"İran, kendini savunma hakkına ve yetkisine sahip"

Açıklamada, "İran'ın yetkili makamlarının defalarca vurguladığı gibi İran, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesinde belirtildiği gibi yabancı saldırgan eylemlere karşı meşru müdafaa hakkına sahiptir." denildi.

İran'ın güvenliğini ve hayati çıkarlarını korumak adına İran halkının tüm maddi ve manevi imkanlarını kullanma konusunda kararlılığı vurgulanarak, "İran, bölgesel barış ve güvenliğin korunmasında tüm ülkelerin bireysel ve ortak sorumluluğuna vurgu yapmaktadır. Ayrıca, mevcut tehlikeli durumu anlayarak İsrail'in saldırgan eylemlerini kınayan bölgedeki barış yanlısı ve diğer ülkelere teşekkür etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'den İran'a saldırı! Hangi hedefler vuruldu Savaş jetleri nasıl serbestçe girebildi?İsrail'den İran'a saldırı! Hangi hedefler vuruldu Savaş jetleri nasıl serbestçe girebildi?

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama!Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama!

"Birleşmiş Milletler üyesi devletler, acil ve ortak eylemde bulunmalı"

Açıklamada, "Şüphesiz, ABD ve bazı Batılı ülkelerin desteğiyle Gazze'de soykırım işleyen ve Lübnan'da saldırganlığını sürdüren İsrail, bölgedeki gerilim ve güvensizliğin temel nedenidir. İran, uluslararası hukukun ihlalleri karşısında Birleşmiş Milletler üyesi devletleri Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile 1949 Cenevre sözleşmeleri çerçevesinde acil ve ortak eylemde bulunmaya çağırmaktadır. Bu ihlaller, uluslararası barış ve güvenliği ciddi şekilde tehdit etmekte ve bu nedenle uluslararası toplumun Gazze ve Lübnan'daki soykırımı ve saldırganlığı durdurmak için derhal harekete geçmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

MİSİLLEME SAVAŞI

İran ile İsrail arasında karşılıklı misillemeler devam ediyor. Bu kapsamda Tel Aviv yönetimi, gece saatlerinde İran'da bazı noktalara saldırılar gerçekleştirdi. İsrail ordusu, askeri hedefleri vurduklarını ve operasyonu tamamladıklarını ifade ederken, İran cephesi ise, saldırılar neticesinde kısıtlı bir hasar oluştuğunu söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER