Gündem

Son dakika: Kabus geri döndü! Birçok ilimizden kötü haberler peş peşe geldi...

Antalya'nın Konyaaltı, Aksu ve Manavgat ilçelerinde üç ayrı noktada orman yangınları meydana geldi. Yazın gelmesiyle birlikte Antalya haricinde Balıkesir, Manisa ve Mardin gibi bir çok ilimizden de yangın haberleri gelmeye başladı.

Son dakika: Kabus geri döndü! Birçok ilimizden kötü haberler peş peşe geldi...
06-06-2024 17:57

Son dakika haberi... Yaz mevsiminin gelmesiyle orman yangınları da başladı... Antalya'nın Aksu ilçesinde Çamköy mevkinde 13.00 sularında başlayan otluk alandaki yangın ormanlık alana sıçradı.



KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE EDİLDİ

Otluk alanda başlayıp ormana sıçrayan yangına karadan ve havadan müdahale edildi.

Ekipler, burada yaklaşık 2 saatlik çalışma sonunda yangını kontrol altına alarak soğutma yapmaya başladı.

'1,5 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ'

Yangınlar sonrası 2 bölgeye gidip, ardından Konyaaltı'nda açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, "10 hektarlık alanda çıkan yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı ancak 1,5 hektarlık alan zarar gördü. Belediye olarak 10 müdahale aracının yanı sıra 50 personelimiz burada çalışmalarda yer aldı. Aksu Çamköy'deki yangın da ekiplerimiz tarafından kontrol altına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

KONYAALTI'NDA MEYDANA GELEN BİR DİĞER ORMAN YANGINI UZUN UĞRAŞLAR SONUNDA SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yerleşim yerine yakın ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

Kuşkavağı Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi'nin karşı tarafından bulunan ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle büyük çam ağaçlarının olduğu alana yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, önlem alarak kara yolunu trafiğe kapattı. Gölge olduğu için ağaçların altına park edilen çok sayıda araç, sahiplerince bölgeden uzaklaştırıldı.

KREŞ TAHLİYE EDİLDİ

Bu sırada ağaçlık alana yakın bir kreşte eğitim gören çocuklar, tedbir amacıyla tahliye edildi. Konyaaltı Belediyesi'nde bir süre misafir edilen çocuklar, çağrılan ailelerine teslim edildi.

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü, yanan alanda soğutma çalışmaları başlatıldı.

MANAVGAT'TA DA YANGIN ÇIKTI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

Ahmetler Mahallesi'ndeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Gazipaşa’da konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait İHA tarafından rutin kontrol sırasında tespit edilen yangına havadan yangın söndürme helikopterleri ile karadan ise Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahaleye başlandı.

Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle ilk etapta müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Havran ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangın, saat 14.45'te Havran'ın Eğmir Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. İhbar üzerine bölgeye 1 helikopter ve 2 uçak, karadan ise 54 personel ile 3 arazöz, 1 su ikmal ve 2 ilk müdahale araçları sevk edildi.

Yangına ilk müdahale, 7 dakika içinde yapıldı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

MANİSA

Manisa'nın Kula ilçesindeki buğday tarlasında yangın çıktı. Alevler orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 3 saatte söndürülürken, 100 dönüm ekili alan küle döndü.

Kırsal Sarnıç Mahallesi ile Kula Peribacaları arasındaki buğday tarlasında, saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark edenler, bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla Kula, Salihli ve Selendi ilçeleri itfaiye ekipleri ile Kula Orman İşletme Şefliği ekipleri, bölgeye sevk edildi. Alevler, ekiplerin karadan müdahalesiyle 3 saatte söndürülürken, 100 dönüm ekili alan küle döndü.

Öte yandan Manisa'nın Kula ilçesinde önceki gün Körez, Ayazören ve Kalınharman bölgeleri, dün kırsal Seyitali Mahallesi Gargar mevkisi, Körez Mahallesi ve Evciler Mahallesi Elekçitepe mevkisindeki buğday ekili tarım arazilerinde çıkan yangınlarda, 146 dönüm tarım arazisi ile 4 dönüm maki zarar gördü.

MARDİN

Mardin'de mayın döşenmiş sınır bölgesinde çıkan anız yangını, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Nusaybin ilçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki mayın döşenmiş sınır bölgesinde, öğle saatlerinde anız yangını çıktı. İhbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER