Yaşam

Su kaynaklarını korumak için çöp topladılar

Erzincan’da göyne barajı’nda kaçak avcıların baraja bıraktığı tırıvırı, serpme gibi malzemeler ile baraj kenarına bırakılan çöpler toplandı

Su kaynaklarını korumak için çöp topladılar
08-06-2024 07:55

Erzincan’da Göyne Barajı’nda kaçak avcıların baraja bıraktığı tırıvırı, serpme gibi malzemeler ile baraj kenarına bırakılan çöpler toplandı.


Erzincan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri servisi çalışanları Merkeze bağlı Çatalarmut Köyü’nde bulunan Göyne Barajı’nda Çevre Haftası etkinliği düzenlediler. Su kaynaklarının önemine dikkat çekmek isteyen su ürünleri servisi çalışanları, baraj gölüne kaçak olarak bırakılan tırıvırı, serpme gibi balıkçılık malzemelerini ve baraj kenarına bırakılan çöpleri topladılar.


Su kaynaklarının ve iç sularda yaşayan faunanın korunması için çöp toplayan ekiplere teşekkür eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, “Çevrenin, toprağın, suyun korunması hepimizin asli görevidir. Arkadaşlarımız son derece önemli bir konuya dikkat çektiler. Küresel ısınmanın, toprak ve su kaynaklarının kirliliğinin konuşulduğu bir zamanda baraj gölüne bırakılan avcılık malzemeleri ve çöplerin toplanması son derece önemlidir. Ama daha önemli olan bu kaynaklarımızın korunması gerektiğinin herkes tarafından bilinmesidir. Baraj göllerimiz ülkemiz açısından son derece önemli su kaynaklarıdır. Bu göllerde canlı bir fauna hayat sürmektedir. Bu faunayı bu biyolojik çeşitliliği korumak, bu önemli kaynakları gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER