Siyaset

Tayyar’dan bir uyarı daha

AK Parti MKYK eski Üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, üreticilerin sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklanan taban fiyat nedeniyle üreticilerin öfkeli olduğunu söyleyen Tayyar, “Çiftçilerin sesine kulak vermek lazım. Bu sesi duymaz, tarlada iz bırakmazsanız, harmanda yüzünüz olmaz. Bilesiniz’’ dedi.

Tayyar’dan bir uyarı daha
24-06-2024 15:37
24-06-2024 15:40

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, üreticileri de perişan etti. Geçimlerini üretim yaparak sağlayan çiftçiler, hükümetin açıkladığı taban fiyattan dolayı mutsuz. Artan maliyetleri sıralayan üreticiler, çözüm beklerken, ürün bedellerinin 45 gün sonra, ek ödemelerin ise 6 ay sonra yapılacak olması da tuz biber oldu.

BORÇ VADELERİ BİTİYOR

AK Parti MKYK eski Üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, üreticilerin sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, ‘’Biraz tarladan haber vereyim, hem uyarmış da olayım. Çiftçiler çok mutsuz. Taban fiyatlarına çok öfkeliler. Geçen yılki fiyatla bugünü karşılaştırıyorlar, girdi maliyetlerini hesaplıyorlar, işin içinden çıkamıyorlar. Ürün bedelinin 45 gün, ek ödemenin 6 ay sonra yapılacak olması, bir başka dert. Hasat öncesi tohum için, gübre için kimi bankalara kimi Tarım Kredi’ye borçlandı, çoğu da birbirine kefil oldu. Alacaklılar kapıya dayandı, ay sonu borç vadeleri bitiyor.’’

ÇİFTÇİ İCRALIK OLMASIN

Üreticilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyeleyen Tayyar, ““Partilimiz, bir çiftçi dostumuz aradı, benzer şikayetleri sıraladıktan sonra şu öneride bulundu: ‘Fiyat düşük, hiç olmazsa TMO ödemeleri erken yapsın. Para yoksa Tarım Kredi, Ziraat Bankası borçlar ertelesin, çiftçi icralık olmasın.’ Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen, tevekkül sahibi bu çiftçilerin sesine kulak vermek lazım. Bu sesi duymaz, tarlada iz bırakmazsanız, harmanda yüzünüz olmaz. Bilesiniz’’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER