Siyaset

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili'ndeki Yetimhanede Açılış Yaptı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili'nde bulunan yetimhanede açılış töreninde konuştu ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değindi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili'ndeki Yetimhanede Açılış Yaptı
04-03-2024 20:38

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili'nde bulunan Grand Bassam Kız Yetimhanesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuştu. Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinerek çok sayıda çocuğun yetim ve öksüz hale geldiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin Afrika kıtasıyla olan yakın ilişkilerine vurgu yaptı ve yetimlere sahip çıkmanın insanlık adına önemli bir vazife olduğunu belirtti. Kurtulmuş, yetimhanedeki faaliyetlerin kültür ve medeniyetin yüklendiği önemli sorumluluklardan biri olduğunu ifade etti. Açılış törenine katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da daha önce yetimhanenin açılışını yaptığı bilgisi verildi. Yetimhane, kız öğrenciler için kurulmuş olup, 5-21 yaş arasındaki 133 kız öğrenciye eğitim imkanı sağlamaktadır.

Kurtulmuş'un ziyareti sırasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan anaokulu sınıfının açılışı da gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER