العربية

Tehdit edenleri böyle izledi! Yenidoğan çetesinin kabusu olan savcı görüntülendi

Yenidoğan çetesinin tüm tehditlerine rağmen, soruşturmayı yürütmeye devam eden cesur savcının, kendisini tehdit eden bebek katilleri ile aynı karede olduğu bir fotoğraf karesi ortaya çıktı.

Tehdit edenleri böyle izledi! Yenidoğan çetesinin kabusu olan savcı görüntülendi
21-10-2024 08:13

Cesur savcı kendisini tehdit eden 'yenidoğan çetesine' böyle rest çekmiş! '16 tane mermim var, gelin hepinize yeter'

GALERİNİN DEVAMI <p>Yenidoğan çetesinin kan donduran diyalogları <a href=ortaya çıkarken çete ve bağlantılarını tespit eden Savcı Yavuz Engin’in kendisini tehdit eden alçaklara verdiği iddia edilen bir cevap gündem oldu.

"><p>Savcı Yavuz Engin'i tehdit eden yenidoğan çetesi üyelerinin savcıya suikast düzenleme planlarına <a href=ilişkin diyaloglar gün yüzüne çıktı.

"><p>Gazeteci Emrullah Erdinç, çete üyeleri ile savcı arasındaki konuşmayı <a href=sosyal medya hesabından paylaştı.

"><p><strong><span data-style="HEPİNİZE YETER"

"><p><strong>“Bolu'ya geldiğini biliyoruz, ensendeyiz”</strong> diyen çete üyelerine, Savcı Yavuz Engin'in <strong>“16 tane mermim var, gelin hepinize yeter” </strong>diye cevap verdiği ortaya çıktı.</p><p>Çete <a href=üyesi Mustafa Kemal Zengin'in ailesiyle de tehdit ettiği Savcı Engin'in çıkışı ise yine dikkat çekenler arasında olmuştu:

"><p>düşen şahıslar, Türk adaletinin elindedir.

"><p>2400 <a href=yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir.

"><p>Bana <a href=destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamda olacaktır.

"><p><span data-style=Şahsım ve aileme yönelen eylemler nedeniyle başlatılan soruşturmada başta Adalet Bakanlığı, HSK’yı temsilen Mehmet Akif Ekici başkanımız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılarımız olmak üzere...

"><p><span data-style=Özellikle soruşturmayı cesaretle yürüten Önder Savcımıza, katkı sunan Mehmet Emir Savcımıza ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım."

">

Yenidoğan çetesinin soruşturma savcısının tehdit edildiği görüntüler günlerce konuşulmuş, tehdit eden kişi Mustafa Kemal Zengin tutuklanmıştı. Çetenin makamında tehdit ettiği savcının, bebek katillerinin her an enselerinde olduğu ortaya çıktı.

100 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA SAVCIYI VURACAKMIŞ

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden "yenidoğan" çetesi üyesi 5 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında savcıyı vurmayı hedefleyen Mustafa Kemal Zengin itirafçı oldu. Tetikçinin savcıyı vurmak karşılığında 100 bin dolar alacağını söylediği bildirildi. İtirafçı olan tetikçi Mustafa Kemal Zengin, ters kelepçe ile adliyeye getirildi.

ÇETENİN SAVCIYI TEHDİT GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Her türlü tehdide rağmen soruşturmayı sürdüren cesur savcının, bu bebek katillerinin her an enselerinde olduğunu gösteren bir fotoğraf karesi olduğu ortaya çıktı. Fotoğraf karesinde Zengin'in adliyeye getirildiği anlarda, tehdit ettiği savcının da adliye girişinde kendisini beklediği görüldü. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yenidoğan çetesinin uzun zamandır gizli yürüyen bir soruşturma olduğunu, çete üyelerinin soruşturma savcısını tehdit etmesiyle birlikte kamuoyunun bu canilerden haberdar olabildiğini açıklamıştı.