Ekonomi

Teknolojik dönüşümde 40 milyon liralık destek

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) İmalat Sanayinde Teknolojik Dönüşüm Finansman Destek Programı kapsamında imalat sanayinde teknolojik dönüşümü desteklemek amacıyla 40 milyon TL destek verecek.  

Teknolojik dönüşümde 40 milyon liralık destek
23-09-2022 11:28

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını yürüten İpekyolu Kalkınma Ajansı, imalat Sanayinde (makine, metal, bilişim, medikal, savunma, teknik tekstil) yenilikçi, nitelikli ve katma değeri yüksek bir üretim yapısına geçişin sağlanması için 40 milyon TL destek verecek.
 
Adıyaman Valiliği toplantı salonunda yapılan imza töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Vakıf Katılım Bankası A.Ş. ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında finansman desteği işbirliği protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank , ''İpekyolu Kalkınma Ajansımız ve Vakıfbank işbirliğiyle şehrimizdeki ve kalkınma ajansının faaliyet gösterdiği illerde imalat sanayide faaliyet gösteren işletmelerimize uygun bir kredi imkanı sağlayacağız. Biz burada 40 milyon TL’lik finansman giderini karşılayacağız. Bu sayede de bu şehirlerde Adıyaman başta olmak üzere faaliyet üretmiş işletmelerimiz, minimum beş yüz bin maksimum iki buçuk milyon tutarında faizsiz kredi imkanından faydalanabilecekler. İki yüz milyon liralık bir kredi hacmi oluşturacağız. İşletmelerimiz bu faizsiz kredilerden faydalanarak işletmelerinin dijital dönüşümlerini, verimliliklerini sağlayacaklar; aynı zamanda da işletmelerini büyüterek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklar. Adıyaman’a hayırlı uğurlu olsun.'' dedi

''Yaşam Kalitesi Yüksek, Beşeri Sermayesi Güçlü, Rekabetçi ve Yenilikçi, Orta Doğu'nun Çekim Merkezi İpekyolu" hedefiyle çalışmalarına devam İpekyolu kalkınma Ajansı kurulduğunu günde bu yana Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te 1080 projeyle 468 milyon liralık yatırım hacmi oluşturdu.
 
Bölgede imalat sanayisinde yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, ''Bölgemiz sanayisinin yüksek teknolojiye geçişini sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüttük. Öncelikli olarak çalışmalarımıza Gaziantep’te makine ve metal sanayisinden başladık. Bu kapsamda Savunma Sanayi Başkanlığımızla işbirliği yaparak, Gaziantep’in makine ve metal sanayi anlamındaki mevcut durum analizini yaptık. Akabinde tedarik zirveleri düzenleyerek üretim potansiyeli olan firmalarımızla işbirliğine gidecek firmaları bir araya getirdik. Firmalarımıza mentörlük desteği verdik. Firmalardan gelen taleplere göre yüksek teknoloji ürün üretimi için mali destek programı tasarladık. Bugün de mali desteğimizin ilanını yapıyoruz.'' dedi.
 
Akyılmaz, ''İmalat Sanayinde Teknolojik Dönüşüm Finansman Destek Programı kapsamında Gaziantep ve Adıyaman illerimizde makine-metal, bilişim, medikal, savunma, teknik tekstil gibi sektörlere 40 milyon TL destek vereceğiz. Vereceğimiz destekle; bölgemizde orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesi ve bu ürünlerin üretilmesine yönelik ara malzeme ve yedek parçaların bölgemizde üretilmesini hedefliyoruz. Gelişen dünya ölçeğindeki küresel rekabette artık teknolojik ürünler fark yaratıyor. Bizim de burada bunu başarmamız gerekiyor. Bölgemizin sanayi alt yapısının potansiyeli var, Biz de devletimizin imkânları ile firmalarımıza destek verip, bölgemizi küresel rekabette ön sıralara çıkaracağız'' şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik ise, ''Ülkemizin ekonomik anlamda sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi, gelir dağılımında ve bölgesel gelişmişlik seviyesinde daha iyi noktalara gelebilmesi için büyük bir sorumlulukla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi ve ticaret odalarımızla, kalkınma ajanslarımızla iş birliklerini hayata geçiriyor; yatırımlarının ve üretimlerinin kesintiye uğramaması için bir iş ortağı yaklaşımıyla KOBİ’lerimizin, işletmelerimizin yanında olarak yerelde ekonomik büyümeyi destekliyoruz.

Yapacağımız benzer iş birlikleriyle 4İ olarak adlandırdığımız İmalat, İstihdam, İhracat ve İnovasyon alanlarında faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak için finansal kiralama ve yeşil enerji gibi pek çok alanda milli ekonomiyi desteklemeyi sürdüreceğiz. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan yenilikçi çözümler üretmeye ve KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım’ın yeni nesil dijital ödeme yöntemi GFT’ye de ayrıca değinen ve bankacılık sektöründe bir ilke imza attığını belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Çelik, GFT’nin ticarete yeni bir soluk getirdiğini, KOBİ’lerin tahsilat sorunlarını ortadan kaldırdıklarını, GFT’nin bölünebilme, transfer edilebilme özellikleri ile beraber vadeli alacaklara nakit özelliği kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER