Yaşam

Temizlik işçilerinin sıcakla mücadelesi başladı

Aydın (iha) - aydın büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçileri, yol kenarlarındaki kuru otların temizlenmesi sırasında 42 dereceyi bulan sıcaklıkta hem aydın’ı güzelleştiriyorlar hem de güneş altında ekmek parasını kazanmanın mücadelesini veriyorlar.

Temizlik işçilerinin sıcakla mücadelesi başladı
26-06-2024 12:24

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçileri, yol kenarlarındaki kuru otların temizlenmesi sırasında 42 dereceyi bulan sıcaklıkta hem Aydın’ı güzelleştiriyorlar hem de güneş altında ekmek parasını kazanmanın mücadelesini veriyorlar. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da hava sıcaklıkları 40 derecelerin üzerine çıkarken, Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçilerinin de sıcaklarla mücadelesi başladı. Aydın’ın güzelleşmesi için gece gündüz çalışan belediye ekipleri yol kenarlarındaki kuru otların da temizliğini aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki kuru otları temizleyen belediye personellerinden Nuri Arslan da 42 derece güneşin altında ekmek parası için mücadele veriyor. Karayolu üzerindeki kuru otları temizleyerek hem Aydın’ın güzel bir görünüme kavuşmasını hem de sıcaklarla beraber oluşabilecek yangın riskini en aza indirilmesini sağladıklarını ifade eden Arslan; “Yapacak bir şey yok ekmek parası için çalışmak zorundayız. Yaz aylarında Aydın’da en zorlu mesaiyi biz yapıyoruz ama bir yandan da Aydın’ı güzelleştiriyoruz. Başkanımız da bizleri unutmuyor zaten, talimatıyla aşırı sıcak günlerde ekipler gelerek bizlere soğuk su takviyesi yapıyor. Sıcak olsa da hem ekmek parası hem de Aydın için çalışıyoruz” dedi. Çerçioğlu, personellerini unutmadı


İl genelindeki birçok kurum sahada güneş altında çalışan personellerinin sağlıklarının korunması ve serinletilmesi için çeşitli uygulama gerçekleştirirken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Aydın’da zorunlu olan hizmetlerin aksamaması adına çalışan saha personellerini unutmadı. Büyükşehir ekiplerine talimat veren Başkan Çerçioğlu, sahada çalışan personele gün boyu soğuk su servisi yaptırdı. Güneş altında çalışan belediye işçileri ayaklarına kadar servis edilen buz gibi su ile serinleyerek belediye hizmetlerine devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER