Meksika'nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Teotihuacan Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Milattan sonra 14-16.
yüzyıllar arasında Aztekler tarafından kullanılan bu antik kent, Aztek medeniyetini daha yakından anlamak için önemli bir ziyaret noktası olarak gösterilmektedir.
Teotihuacan Antik Kenti'nin yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alana kurulduğu ancak yapımının tam olarak kimler tarafından gerçekleştirildiğinin bilinmediği belirtilmektedir. Kentin Toltek, Zapotek ve Maya yerleşimleri olduğu konusunda araştırmalar devam etmektedir. Kentin tarihinin M. Ö.
800'lere kadar uzandığı bilinmekte olup, bilinmeyen bir nedenle sakinlerinin aniden terk ettiği ve adının da Aztekler tarafından konulduğu belirtilmektedir.
Nahuatl dilinde "Tanrıların Doğduğu Yer" anlamına gelen Teotihuacan Antik Kenti, Güneş ve Ay Piramitleri ile Queatzalcoatl Tapınağı gibi önemli yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Güneş Piramidi, Amerika kıtasındaki ikinci büyük piramit olarak bilinmekte olup, yaklaşık 70 metre yüksekliği ile dikkat çekmektedir. Ay Piramidi ise 46 metre yüksekliği ile antik kentin önemli yapılarından biridir. İçerisinde insan mezarları bulunan piramitler, antik kentin dini ve törensel amaçlarla kullanıldığını göstermektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların, Orion takımyıldızının yeryüzündeki yansıması olduğu araştırmalarla ortaya konmuştur. Antik kent, geçen yıl yaklaşık 1 milyon 788 bin turist tarafından ziyaret edilmiştir. Piramitleri gezmek isteyen ziyaretçilerin 90 peso (165 Türk lirası) ödemesi gerekmektedir. Kentte bulunan hediyelik eşyalar, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Teotihuacan Antik Kenti, Azteklerin gizemli mirasını günümüze taşımaktadır.