Gündem

TİKA’dan Lübnan’da mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesine destek

Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığı (tika) tarafından lübnan’ın başkenti beyrut’ta bulunan bir hassan turizm meslek lisesi uygulama oteli'nin tadilat ve tefrişatı yapılarak hizmete açıldı.

TİKA’dan Lübnan’da mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesine destek
27-06-2024 14:04

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Bir Hassan Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin tadilat ve tefrişatı yapılarak, hizmete açıldı.


Turizm ve otelcilik branşı da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda yaklaşık 400 öğrencisi bulunan Bir Hassan Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin atıl durumdaki 17 odası ve ortak alanlarının standartlara uygun şekilde tadilat ve tefrişatı gerçekleştirildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile konaklamaya uygun hale getirilen otelin okulun faaliyetlerini sürdürebilmesi için ek gelir kaynağı sağlaması hedeflenirken, öğrenciler de uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilecek. Hastanelerin yoğun olduğu Beyrut’un Bir Hassan bölgesinde bulunan Uygulama Oteli, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra gelen hasta yakınlarının ve çeşitli nedenlerle Beyrut’ta kalmak isteyen Lübnanlıların ve turistlerin de konaklama ihtiyacını karşılayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER