Yaşam

TOGG’larla ‘Sıfır Atık’ yazdılar

Eskişehir'de kutlanan ‘türkiye çevre haftası' etkinlikleri çerçevesinde sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır emisyona dikkat çeken 33 togg kullanıcısı bir araya gelerek, otomobillerle ‘sıfır atık' yazdı.

TOGG’larla ‘Sıfır Atık’ yazdılar
07-06-2024 18:49

Eskişehir’de kutlanan ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır emisyona dikkat çeken 33 TOGG kullanıcısı bir araya gelerek, otomobillerle ‘Sıfır Atık’ yazdı.


Eskişehir’de 33 TOGG kullanıcısı, Eskişehir Valiliği’nin himayesinde bir araya gelerek, ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinliğinde anlamlı bir projeye imza attı. Çevre kirliliğinin önlenmesi, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre Günü’nde sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır emisyona dikkat çekmek isteyen sürücüler, elektrikli araçlarıyla ‘Sıfır Atık’ yazısını oluşturdu. Rengârenk TOGG’ların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yazı, dron ile havadan görüntülendi. “Biz temiz, temiz üreten bir toplumuz”


Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, ‘Sıfır Atık’ yazısının TOGG otomobillerle yazılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türk halkının sıfır atık projesini bir yaşam felsefesi haline getirdiğini belirten Çelik, "Malumunuz 1972 yılından bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutladığımız 5 Haziran tarihini 3 yıl önce Cumhurbaşkanımızın imzasıyla biz ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak kutlamaktayız. 5 Haziran tarihini içine alan haftayı artık bundan böyle Dünya Türkiye Çevre Haftası olarak kutlamaktayız. Biz de Eskişehir, Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Eskişehir Valiliği olarak 3 Haziran itibariyle etkinliklerimize başladık. Bugün itibariyle de beşinci günündeyiz. Bugün de farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Eskişehir Valimizin himayelerinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü olarak şehirde bulunan TOGG kullanıcılarını davet ettik. Sağ olsunlar, kırmadılar bizleri ve geldiler. Bir ‘Sıfır Atık’ yazısıyla bizim Sıfır Atık Projesi’ne olan farkındalığı çok daha farklı bir neticeye taşımak istedik. Malumunuz 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesine başlayan, bakanlığımızın koordinasyonuyla yürütülen ’Sıfır Atık’ projesi uluslararası arenada çok önemli ödüllere ulaştı. Ülkemizde de artık bu proje olmaktan ziyade artık Türk halkının bir yaşam felsefesi haline geldi. Bundan ziyadesiyle mutluyuz. Eskişehir olarak da sıfır atıkta çok başarılı bir iliz. Her geçen gün 7’den 77’ye vatandaşlarımızın tamamı hayatlarında atık yönetimi konusunda ciddiye aldığı, artık atığı azaltan atığı oluşturmama yönünde çok ciddi adımlar atan bir topluluk haline dönüşüyoruz. Bu bizi ziyaretiyle mutlu ediyor. Bu etkinlik yapmak istedik zira malumunuz Türkiye’mizin yıllardan beri hayaliydi. Çok şükür gerçekleşti. Artık 2053’te hedefimiz sıfır emisyon, karbon hareketimizi her geçen gün düşürmek istiyoruz. Türkiye zaten dünya ölçeğinde bakıldığında dünyayı kirleten ülkeler kategorisine yer almıyor, biz temiz bir toplumuz. Temiz üreten bir toplumuz. TOGG bunun bir örneği. Milli gururumuz dolayısıyla ‘Sıfır Atık’ yazımızı TOGG’larla yazdık. Buraya katılım sağlayan bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Eskişehirli hemşehrilerimin de Türkiye Çevre Haftası’nı kutluyorum” dedi.


Etkinliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan diş hekimi Ozan Köroğlu ise şöyle konuştu:


"Eskişehir Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nde çalışmaktayım. Bugün burada bir TOGG kullanıcısı olarak bulunmaktayım. Çevre Haftası nedeniyle bu organizasyonun baş mimarlarından bir tanesi de benim. Ben ve arkadaşlarımla birlikte bu Sıfır Atık Projesine destek vermek amacıyla buraya geldik. Bütün arkadaşlarımın ayağına ve emeğine sağlık. Böyle çevre haftasında sıfır emisyon, sıfır atık projemizi desteklediğinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Şu an burada ‘Sıfır Atık’ yazısı için 33 TOGGumuz var.”


Düzenlenen etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan ve çok sayıda TOGG kullanıcısı katıldı. Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından katılımcılara lavanta fidesi taktim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER