Magazin

TRT Haber’e flaş transfer! Yeni görsel müdürü belli oldu!

Deneyimli gazeteci kariyerine artık TRT Haber’de devam edecek.

TRT Haber’e flaş transfer! Yeni görsel müdürü belli oldu!
01-08-2022 18:22

TRT Haber’in yeni Dış Çekim ve Kurgudan sorumlu müdürü belli oldu. Müdürlük koltuğuna basın camiasının yakından tanıdığı tecrübeli biri isim, Tolga Çıplak getirildi.

Mesleğe TRT’de yayınlanan Politika Kulvarı programıyla başlayan Tolga Çıplak, daha sonra sırasıyla Star TV, BRT, ATV ve Anadolu Ajansı’nda kameraman olarak görev yaptı.

Tolga Çıplak 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı’na geçerek Bakanlığın önce kamera ve görsel ekibinin başına geçti ardından Basın Müşavirliği ekibinde görev yaptı. Çıplak ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nın organize ettiği Antalya Diplomasi Forumu’nun Medya Koordinatörlü görevini üstlendi.

İngiltere’de Savaş Muhabirliği eğitimi gören Tolga Çıplak, meslek hayatı boyunca Irak, Libya, Suriye gibi pek çok çatışma ve Arakan gibi Kriz bölgelerinde görev aldı. Çıplak buradaki deneyimleriyle Anadolu Ajansı Haber Akademisi ve Savaş Muhabirliği Akademisi’nde kurucu ekibinde yer aldı. Bu akademilerde eğitmenlik yaptı. Görüntüleriyle başta Türkiye Haber Kameramanları Derneği olmak üzere çok sayıda ödül aldı.

27 yıllık mesleki deneyimi olan Tolga Çıplak’ın son adresi, mesleğe başladığı TRT oldu. Çıplak, TRT Haber’in Dış Çekim ve Kurgu Müdürü olarak, kameraman ve montaj ekibinden sorumlu olacak.

Tolga Çıplak, yeni görevini Twitter hesabından yaptığı "Dışişleri Bakanlığı’nda gururla geçen 8 yılın ardından,27 sene önce mesleğe başladığım okuluma, TRT’ye dönmenin heyecanı içindeyim. Artık TRT Haber'in Görsel Müdürü olarak kameraman ve kurgucu arkadaşlarımızla beraber çalışacağız. Göreve layık gören tüm yöneticilerimize teşekkürlermesajı ile duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER